Yazarlar

Tüm Yılı Ramazan Gibi Yaşamak

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan ramazan etkinlikleri bu sene yeniden yapılabildi.
07 Mayıs 2022

Allah’a hamdu senalar olsun ki, bir ramazan ayını ve gecelerin en özeli Kadir Gecesi’ni daha geride bıraktık. Bu yıl, iki yıldır pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle  yapılamayan sokak iftarları, cami sohbetleri birbirinden güzel etkinlikler yapıldı. Hessen’in Hanau kentinde 20. kez yapılan sokak iftarı 3 bin kişiyi, Avustralya’da Meadow Hights Camii’nde yapılan toplu iftar 2 bin 500 kişiyi ağırladı. Kumanya kampanyasıyla ramazanda 100’den fazla ülke ve bölgede mazlumların yanında Müslümanların iftarında olduk. Kırgızistan’da 2 bin 500 kişi Hasene ve Menar derneğinin iftar sofrasına konuk oldu. Hollanda’da üniversiteliler gençlerle sokak iftarında buluştu.

Toplum | 25 Nisan 2022 Hanau’da İki Gün Süren İftar Davetine 3000 Kişi Katıldı 25 Nisan 2022

Camilerde iftarlar verildi cemaat omuz omuza saf tuttu, ramazanda birlikte aksiyonları kapsamında ihtiyaç sahipleri ziyaret edildi, hediyeleşildi. Ukraynalı Müslüman mültecilere iftar ikramlarında bulunuldu. Sokakta yaşayanlara yemek ikram edildi. Düzenlenen kurumsal iftar programında yerel idarecilerden, resmî kurum kuruluş temsilcilerine yetkililere değin yüzlerce kişi ile bir araya gelindi. Maddi ibadetler olan zekâtlar fitreler yine toplandı. Hayır, hesanatta bulunuldu.

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî kurtuluş olan ramazan-ı şerif ayı bu ve bunlar gibi pek çok güzelliği bu yıl da bizlere ve İslam âlemine kattı. Gönül dünyamız âdeta bağışlanma, arınma ve takva ile süslendi. Ramazan ile birlikte daha da içselleştirdiğimiz güzel hasletleri ramazan sonrasında da muhafaza edebilmeyi ve tüm yılı ramazanın manevi zenginliği içinde geçirmemiz duamızdır.

Fransa Seçimleri

 Geçtiğimiz haftalarda Fransa’da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. İki turlu yapılan seçimlerde mevcut cumhurbaşkanı Macron yeniden seçildi, oyların yüzde 58,55’ini alan Macron ikinci döneminde yine ülkenin başında olacak.

Gündem | 28 Nisan 2022 Fransa Seçimlerinde Resmi Sonuçlar Açıklandı: Macron İkinci Kez Cumhurbaşkanı Seçildi 28 Nisan 2022

Fransa seçimlerinde aşırı sağ, ırkçı düşünce ve politikası ile bilinen Le Pen ikinci tura kalan diğer aday oldu ve yüzde 41,45 civarında oy aldı. Le Pen Macron karşısında kaybetmiş olsa da beş yıl öncesine kıyasla oylarını yüzde 7 oranında artırdı. Aşırı sağ ve İslam karşıtı söylemlerin bir diğer sembol hâline gelen, seçilmesi hâlinde Müslümanlara ne gibi yaptırımlar uygulayacağını açıktan ilan eden Eric Zemmour ise ilk turda 2,5 milyona yakın insanın oyunu aldı. Gerek Le Pen gerekse Zemmour oyları asla küçümsenebilecek rakamlar değildir. Bu rakamlar ırkçılık ve İslam karşıtlığının aşırı sağ düşüncelerin toplum içinde ne denli teveccüh gördüğünün bir göstergesidir. Bu durumda biz Müslümanlara toplumda çok iş düşmektedir. Macron yeni dönemin eskisi gibi olmayacağını belirtti. Umarız ki Macron önceki dönemde Müslümanlara karşı takındığı tavırdan vazgeçerek daha kapsayıcı bir politika izler.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Paylaş