Toplum

Almanya’dan Yıllık 400 Bin Daire Projesi: Sosyal Konutlar Artıyor!

Almanya İmar Bakanı Klara Geywitz, yıllık olarak planan 400 bin daire projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
13 Ekim 2022
@Shutterstock

Almanya’da trafik lambası koalisyonunun vaad ettiği yıllık 400 bin dairesi projesinin bu yıl itibariyle ulaşılamayacak bir hedef olduğu açıklandı. Almanya İmar Bakanı Klara Geywitz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Durum geçen seneye göre kötüleşti. Fakat yine de 400 bin daire projesinden vazgeçmeyeceğim çünkü çok büyük bir talep söz konusu.” diye kaydetti.

“gereken adımları atmalıyız”

Geçtiğimiz yıllarda eski hükümetin bu konuyla alakalı çok az miktarda yatırım yaptığını da sözlerine ekleyen Geywitz, “İşte bu nedenle bu konunun üzerinde durmalı ve gereken adımları atmalıyız.” diye konuştu.

“sosyal konutlar artıyor”

Geywitz ayrıca ofis gibi mevcut belli başlı yapıları da daireye dönüştüreceklerini belirtti. Bazı eyaletlerin söz konusu proje vesilesiyle daha fazla sosyal konut sunmaya başladığının altını çizdi.

Kiracılar Birliği’nden Tepki

Öte yandan Alman Kiracılar Birliği, söz konusu projeye tepki gösterirken, “Büyük bir beklentimiz yok. Proje hedeften kilometrelerce uzakta. Kiracılar için konut sorunu çözülmedi.” ifadelerini kullandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş