Gündem

Avrupalı Yahudilerden İsrail’deki Partilere İtidal Çağrısı

Avrupa’daki 42 Yahudi Cemaatini Temsilen bir açıklama yapan Avrupa Yahudi Kongresi ve Avrupa Hahamlar Konferansı başkanları, İsrail’deki siyasetçileri yargı reformu konusunda anlaşma ve uzlaşmaya davet etti.
22 Mart 2023
İsrail'de hükümet, yargı kararlarının parlamento onayı ile geçersiz sayılmasını planlıyor.

Avrupa Yahudi Kongresi ve Avrupa Hahamlar Konferansı, İsrail’deki yargı reformu konusundaki iç tartışmalarında anlaşma çağrısında bulundu.

Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Ariel Muzicant ile Avrupa Hahamlar Konferansı Başkanı Hahambaşı Pinchas Goldschmidt Brüksel’de yaptıkları açıklamada, tüm tarafların uzlaşmaya varmak için diyalog ve uzlaşma arayışında olması gerektiğini söyledi. İki örgüt, İsrail siyasetindeki mevcut keskin bölünmelerin Yahudi halkının birliğini ve Yahudi devletinin güvenliğini tehdit ettiğine de dikkat çekti.

Siyasilere Çağrı: Söylemlerinizi Yumuşatın

Siyasi yelpazenin tüm taraflarındaki siyasi liderlerin söylemlerini yumuşatmaları ve aralarındaki ortak noktaları aramaları gerektiğini belirten Avrupa Yahudi Kongresi ve Avrupa Hahamlar Konferansı başkanları, “Ortak geleceğimiz tehlikedeyken Avrupa’da iki milyon Yahudi’yi temsil eden 42 Yahudi Cemaati adına, sessiz kalamayız” dedi.

İsrail’de Ne Oluyor?

İsrail’de mevcut hükümet, parlamentodaki basit çoğunluğun onayı ile kargı kararlarını geçersiz sayma yetkisi almak istiyor. Bu plana karşı ülkede yüzbinlerce kişi gösteri yapmış ve hükümetin istifasını istemişti.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş