Toplum

Almanya’da Maaşlara Zam Geliyor

Almanya’da çeşitli iş kollarında çalışanlarla taşeron firmalarda çalışanların ücretlerine zam yapılacak. 49 Euro’luk biletler de satışa çıkacak.
31 Mart 2023
@shutterstock

Almanya’da Nisan ayında bazı iş kollarında ücret artışları geliyor. Ücret artışları özellikle inşaat sektöründe çalışan inşaat işçilerinin ücretleriyle taşeron firmalarda çalışan işçilerin maaşlarında meydana gelecek.

Taşeron firmalarda çalışan işçilerin saat ücreti 13 Euro’ya çıkacak. İnşaat işçilerinin ücretleri de batı Almanya’da yüzde 2 oranında, doğu Almanya’da ise 2.7 oranında olacak. İnşaat işçilerinin Mayıs ayı maaşlarına bir kereye mahsus olmak üzere 450 Euro ek ödeme eklenecek.

İnşatlarda badana boya ve cilalama işlerinde çalışan işçilerin ücretlerinde de artış olacak. Bu alanda çalışan işçilerin maaşları Almanya’da saat başına 18.39 Euro’ya, doğu Almanya’da çalışanların ücretleri de 17.86 Euro’ya çıkacak.

Almanya’da Nisan’da Neler Değişecek?

Almanya çapında geçerli olacak olan aylık 49 Euro’luk biletlerin satışları 3 Nisan’dan itibaren başlayacak. Ancak biletler 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Doktora gitmeden telefonla hastalık raporu alma işlemleri de 1 Nisan’dan itibaren sona erecek. Bu arada koronavirüs ile ilgili tüm tedbirler de 7 Nisan’da kalkacak. Şu anda doktor, klinik ve bakımevlerinde zorunlu olan ziyaretçilerin maske takması kuralının devam edip etmeyeceğine gelecek hafta karar erilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş