Gündem

KRM Sözcüsü Gümüş: “Müslüman Karşıtı Saldırılar Dramatik Bir Şekilde Arttı”

KRM Sözcüsü Murat Gümüş, son iki hafta içinde Müslümanlara yönelik saldırılarla ilgili konuştu. "Müslümanlara hakaret ediliyor, tükürülüyor, saldırıya uğruyor, Müslüman kadınların başörtüleri yırtılıyor.” diyen Gümüş, siyasilere seslendi. Müslüman karşıtı ırkçılıkla mücadeleye çağırdı.
10 Mayıs 2023

Almanya’da son iki haftada resmi verilere göre Müslüman karşıtı tam 7 saldırı gerçekleşti. Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’nin (KRM) sözcüsü Murat Gümüş, “”Müslümanlara hakaret ediliyor, tükürülüyor, saldırıya uğruyor, Müslüman kadınların başörtüleri yırtılıyor. Ve bunlar trende, otobüste, süpermarkette ya da okul gezisinde oluyor. Sadece son iki hafta içinde bu türden en az yedi saldırı kaydedildi.” diye kaydetti.

“iki hafta içinde Müslümanlar çeşitli hakaret ve saldırılara maruz kaldı”

Mevcut durumda Müslümanlara yönelik saldırılarda önemli bir artış gözlemlediklerini dile getiren Gümüş, “Geçtiğimiz iki hafta içinde Müslümanlar çeşitli hakaret ve saldırılara maruz kaldı. Müslüman kadınların başörtüleri yırtıldı. Müslüman öğrenciler bir okul gezisinde hakarete uğradı. Bir cami hakaret içeren bir mektup aldı. Bunlar sadece bildiğimiz vakalar. Bu tür pek çok vakanın rapor edilmediğini de söyleyebiliriz.” diye konuştu.

“geçmişten ders alınıp alınmadığı sorgulanmalı”

Son saldırıların çoğunun Doğu Almanya’da ve özellikle de Berlin’de gerçekleşmiş olmasının dikkat çekici olduğunu da vurgulayan Gümüş, birkaç istisna dışında siyasilerin bu yükseliş hakkında neredeyse hiç bir demeç vermemelerinin de izahı olmadığının altını çizdi. Gümüş, “Üstelik Solingen faciasının 30. yıldönümünün kutlandığı bir ayda. Saldırının kurbanları çeşitli etkinliklerle anılırken, her gün gerçekleşen saldırılara neredeyse hiç tepki gösterilmiyorsa, geçmişten ders alınıp alınmadığı sorgulanmalı.” diye kaydetti.

Siyasilere Müslüman karşıtı ırkçılıkla mücadele çağrısı

Gümüş, son olarak eyaletlerde, özellikle de Berlin’de, Müslümanlar ve diğer düşman ilan edilen grupları günlük yaşamlarında korumak için, toplu taşıma araçlarında güvenlik personeli sayısının önemli ölçüde arttırılması gerektiğini belirtti. Siyasileri, Müslüman karşıtı ırkçılıkla her alanda daha kararlı bir şekilde mücadele etmeye çağırdı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş