Gündem

İslam Düşmanları Danimarka’da Yine Kur’an-ı Kerim’i Yaktı!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İslam karşıtı ve ırkçı gruplar Kur'an-ı Kerim'e yönelik yeni saldırılar düzenledi.
09 Ağustos 2023

İslam karşıtı ve ırkçı “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli grubun üyeleri, Türkiye, Cezayir, Pakistan, Endonezya ve İran’ın Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Provokasyonlarını polis eşliğinde gerçekleştiren grup üyeleri, İslam karşıtı sloganlar attı.

Gündem | 5 Ağustos 2023 IGMG Genel Sekreteri Mete: Kur’an Yakma Olaylarından Endişe Duyuyoruz 5 Ağustos 2023

Hükümet provokasyonlara izin veriyor

Grup, bu anları sosyal medya hesaplarından canlı paylaştı. Facebook, grubun bazı videolarına kısıtlama getirmişti. İsveç ve Danimarka’da son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022’de Paskalya tatili boyunca İsveç’in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Neredeyse her gün saldırı oluyor

1 Ağustos’ta Türkiye, Irak, Mısır ve Suudi Arabistan’ın Kopenhag büyükelçilikleri önünde, 3 Ağustos’ta ise Türkiye, Irak, Mısır, Suudi Arabistan ve İran’ın büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim ateşe verilmişti. Grup, 4 Ağustos’ta Türkiye, Irak, Mısır, Suudi Arabistan ve İran’ın, 7 Ağustos’ta ise Türkiye, Pakistan, Cezayir, Endonezya ve İran’ın Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

Polis koruması eşliğinde yakıyorlar

Grup, provokasyonlarını Kopenhag dışına da taşırken, burada bazı Müslümanların tepkisiyle karşılaşmıştı. İran asıllı Danimarkalı sanatçı Firoozeh Bazrafkan da 5 Ağustos’ta Kopenhag’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırı gerçekleştirmişti.

Bu eylemlerin, polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki göstermişti. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş