Gündem

Alman Eğitim Sistemine Ağır Eleştiri: “Fast-food Restoranı Mantığı İle Çalışıyor”

OECD Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, PISA okul araştırmasında notu giderek düşen Alman eğitim sistemini sert bir dille eleştirdi ve okulların sanki “fast-food” restoranı gibi çalıştığını ifade etti.
22 Ocak 2024
@shutterstock

PISA okul araştırmasını yapan Ekonomik ve İşbirliği Teşkilatı OECD Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, PISA araştırmasında sıralaması giderek düşen Almanya’nın okul sistemi ile okullarda görev yapan öğretmenleri sert bir şekilde eleştirdi.

Almanya’da Okullar Fast-Food Restoranı Mantığıyla Çalışıyor

Almanya’daki okulları, bir fast-food restoranı gibi çalışmakla suçlayan OECD Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Stuttgarter Zeitung‘a yaptığı değerlendirmede ayrıca öğretmenlere de sert tepki verdi.

“Öğretmenler iş yükü ağırlığı mazeretine sığınamaz”

“Sürekli olarak iş yükü ağırlığına ve öğretmen arkadaşları ile eğitim sistemini tartışacak zamanları kalmadığına sığınan öğretmenlerin bu tutumları başka bir işyerinde kabul edilmez.” ifadelerini kullanan Andreas Schleicher Alman okullarının fast-food restoranı çalışmasını şu şekilde eleştirdi:

“Öğrenciler genellikle yalnızca öğrenme materyalinin sunulduğu tüketicilerdir. Öğretmenler ise, önceden hazırlanmış yemeği ısıtıp teslim etmesi gereken hizmet sağlayıcılardır. Ebeveynler, bir şeyler ters gittiğinde ara sıra şikâyet eden müşterilerdir.”

Öğretmenlik mesleği söz konusu olduğunda Almanya henüz 21. yüzyıla ulaşamadığını da gündeme getiren Schleicher, pek çok öğretmen kendilerini öncelikle sınıfta bir müfredat üzerinde statik olarak çalışmak zorunda olan emir alıcılar olarak gördüğünü ifade etti.

Kapıyı Kapatıp Öğretmeni Sınıfa Hapsetmek Kötülüğü

Sorunun çözümü için, öğretmenlerin kendi fikirlerini geliştirme ve kreatif öğretim kavramlarını deneme özgürlüğüne ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken OECD Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Almanya’daki okul sisteminin, sınıfın kapısını kapatıp öğretmeni orada yalnız bırakma kötülüğünden kurtulmasını istedi. “Bundan daha kötü bir şey olamaz.” diyen Schleiher, öğretmenlere öğretmekten başka şeyler için de zaman verilmesini istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş