Gündem

Almanya’nın Thüringen Eyaletinde Okullarda Aşırı Sağ Eylemlerde Artış

Almanya’nın Thüringen eyaletinde geçtiğimiz yıl okullarda 129 aşırı sağcı, ırkçı veya antisemitik olay kaydedildi.
07 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’nın Thüringen eyaletinde geçtiğimiz yıl okullarda 129 aşırı sağcı, ırkçı veya antisemitik olay kaydedildiği açıklandı. Bunun bir önceki yıla göre neredeyse üçte bir oranında bir artış olduğuna işaret edildi.

“kutuplaşma okullarda da kendini gösteriyor”

Thüringen Eğitim Bakanı Helmut Holter (Sol Parti) Deutsche Presse-Agentur’a verdiği demeçte, “Son yıllarda yaşanan toplumsal değişiklikler ve toplumun hissedilir derecede kutuplaşması, okullarda da pek tabii kendini gösteriyor.” dedi.

“aşırı sağcılık ve yabancı düşmanlığına karşı uyanık olmalı”

Holter, fakat aşırıcılığa karşı mücadele etmenin sadece eğitimcilerin görevi olmadığını belirtirken, “Aşırı sağcılık ve antisemitizm herkesi, her birimizi ilgilendirir. Toplum, her türlü aşırı sağcılık ve yabancı düşmanlığına karşı uyanık olmalı.” diye kaydetti.

üç kategori altında özel vakalar olarak kaydediliyor

Eğitim Bakanlığı, aşırı sağcı, ırkçı veya antisemitik olayları üç kategori altında özel vakalar olarak kaydediyor. Bunlardan biri, dini cemaatlere hakaret, ikincisi anayasaya aykırı örgütlerin simgelerinin kullanılması ve üçüncüsü halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme olarak belirtiliyor. Okul hayatında bu tür olayların, ırkçı hakaretler, ders sırasında antisemitik yorumlar, okul tuvaletlerine çizilen gamalı haçlar gibi farklı şekillerde ortaya çıktığı belirtiliyor.

“henüz büyük bir sayıdan söz edemeyiz”

Bakanlık sözcüsüne göre, okul sayısı ve ders günlerine göre, aşırı sağ eylemlerde büyük bir sayıdan henüz söz edilemeyeceğini belirtti. Bakanlığın verilerine göre, Thüringen’de yaklaşık 970 genel ve mesleki eğitim veren okul bulunuyor. Bu okullarda yaklaşık 250 bin öğrencş eğitim görüyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş