Gündem

Mölln Polisinde Irkçılık Skandalı: 10 Polis Hakkında Soruşturma Açıldı

1992 Yılında 3 Türkün evlerinin yakılması sonucu öldüğü Mölln kasabasında ırkçı ve yabancı düşmanlığı suçlaması ile 10 polis hakkında soruşturma açıldı.
09 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Mölln kasabasında görevli polislerden 10’u hakkında ırkçı ve göçmen düşmanlığı suçlaması ile soruşturma açıldı. 1992 yılında Mölln kasabasında iki Türk’ün evi yabancı düşmanı neo-naziler tarafından yakılmış ve yangında 3 Türk hayatını kaybetmişti.

Eyalet Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, aşırı sağ ve göçmen düşmanı görüşleri sebebiyle bir polis memurunun görevden alındığı, 10 polis memuru hakkında da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Genç Polis Memuru Şikayette Bulundu

Soruşturma, görevli bir polis memurunun bir başka polis memuru hakkında Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’ne yaptığı şikâyet sonrasında başlatıldı.

Verilen bilgiye göre, göreve yeni başlayan bir polis memuru, kıdemi kendisinden yüksek bir polis memuru ile çıktığı devriye görevinde kıdemli polisin göçmen düşmanı ve aşırı sağ söylemlerde bulunduğuna şahit oldu. Göreve yeni başlayan polis ayrımcılıkla Mücadele İdaresine durumu bildirdi. Bunun üzerine ilgili polisin evinde arama yapıldı. Arama sonrasında da evde çeşitli delillere ulaşıldı.

Polis mesajlarında Irkçılık

Daha sonra devam eden soruşturmaya diğer polisler de dahil edildi. Polislerin özellikle mesajlaşma programları ile aşırı sağ görüşleri yaptığı tespit edildi.

Soruşturma Mölln polis idaresini de kapsayacak şekilde geliştirildi. Üst düzey polis memurları hakkında disiplin kovuşturması başlatıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş