Gündem

Fransa’da Üniversitelerde Namaz Kılan Müslüman Öğrenciler Hedefte!

Fransa’da mescit bulunmayan üniversitelerde boş sınıf ya da köşelerde namaz kılan üniversite öğrencilerinin videoları gizlice çekilerek haberleştirildi.
Mustafa Pala
19 Şubat 2024
Fransız medyası, Müslüman üniversite öğrencilerini hedef aldı ve "sinsice İslam'ı yayıyorlar" ifadelerini kullandı.

Fransa’da medya, üniversitede namaz kılan Müslümanları fişleyen bir yayına imza attı. Le Figaro gazetesi tarafından yapıldığı belirtilen araştırmada, Fransa’da üniversitelerde eğitimlerine devam eden Müslüman öğrencilerin yasak olmasına rağmen dini sembollerin yanısıra namazlarını da insanları rahatsız edercesine açıktan kıldıkları iddia edildi.

“Namaz kılmak, tesettüre bürünmek…. Üniversitede olaylar çoğalıyor ” başlığı ile haber başlığı oluşturan Le Figaro, Sağcı Üniversiteliler Derneği tarafından gizlice çekilen namaz kılanlar ile tesettürlü öğrencilerin resimleri ve videolarını haberleştirdi.

Lille, Montpellier, Aix Marseille ve Reims üniversitelerinde çekildiği belirtilen görüntülerde, boş sınıflarda köşe bir alan ya da kütüphanelerdeki kabinlerde namaz kılan öğrenciler görülüyor.

Öğrenci Derneği: “Öğrenciler sadece Namaz kılıyor, Provokasyon Yapmıyor”

Yapılan bu yayınların üzerine Fransa Üniversite Öğrencileri Birliği (UNEF) Derneği’nden açıklama yapıldı. UNEF açıklamasında, üniversitenin bir köşesinde namazlarını kılan öğrencilerin amacı haberde iddia edildiği gibi provokasyon olmadığına dikkat çektiler. Mescidin olmadığı üniversitelerde öğrencilerin sadece kimseyi rahatsız etmeden inanclarının gereği olan ibadetlerini yerine getirmek istediklerine vurgu yaptılar.

Le Figaro: “Helal Gıda Bile İstiyorlar, Sinsice İslam’ı yayıyorlar”

Öte yandan Le Figaro’nun haberinde Fransa Müslüman Öğrenciler Derneği (EMF) de suçlamaların hedefinde. Haberde bu tarz olayların nedeninin Müslüman Kardeşlere yakın olduğu iddia edilen EMF derneği gösterildi. Derneğin üniversitelerde helal gıda dağıtımı ve mescit talepleri olduğu hatırlatılarak, derneğin sinsi bir şekilde, üniversitelerde İslamiyet’in yayılmasına sebeb oldukları ileri sürüldü.

EMF yetkilileri ise bu suçlamaları kesin ifadelerle reddediyor. Dernekten yapılan açıklamada herhangi bir oluşumu temsil etmedikleri belirtilirken, tek amaçlarının Müslüman üniversite öğrencilerinin maruz kaldıkları ayrımcılıklara karşı haklarını savunmak olduğuna dikkat çektiler.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş