Gündem

Rusya’dan Almanya’ya Suçlama: “Alman Ordusu, Kırım Köprüsüne Saldırmayı Görüştü”

Rusya, Alman ordusuna ait olduğu ileri sürdüğü ses kayıtlarında Alman subayların Kırım köprüsüne saldırı planları yaptığını açıkladı.
02 Mart 2024
Rusya, Almanya'nın, Kerç boğazındaki Kırım Köprüsü'ne saldırı planı yaptığını ileri sürdü. @shutterstock

Rusya, Ukrayna’da Rusya’ya karşı askeri operasyonlara katılmayacağını ve Ukrayna’ya Taurus seyir füzeleri vermeyeceğini açıklayan Almanya’nın Kırım köprüsüne saldırı planlarını konuştuğunu ileri sürdü.

Alman hükümetinden konuya ilişkin bir açıklamaya isteyen Rusya, Alman ordusuna mensup bazı subayların Kırım köprüsüne saldırı planlarını konuştuğu bir ses kaydı yayımladı. Rusya, ses kaydının Almanya’nın savaşa katıldığını gösterdiğini açıklarken, Almanya henüz tam bir açıklama yapmadı.

“Kırım Köprüsüne Nasıl Saldırılacağı” Tartışılıyor

Rusya’nın Alman ordusuna ait olduğunu ileri sürdüğü ses kayıtlarında, Alman subaylar, Taurus füzeleriyle Kırım köprüsüne saldırılmasını ve bu saldırının Almanya’yı sorumlu tutmayacak şekilde nasıl gerçekleştirilebileceğini tartışılıyor.

Alman Savunma Bakanlığı olaya ilişkin bir açıklama yapmazken, Alman askerî istihbarat örgünü BAMAD, Rusya’nın Aman ordusunu dinleyip dinlemediğinin tespit edilmesi için soruşturma başlattı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş