Gündem

Avusturya’da Milyoner Adamdan Yanlış Bilgiyle 80 Bin Euro’luk Sosyal Yardım Vurgunu

Avusturya’da Salzburg polisi, ağır dolandırıcılık suçlamasıyla 74 yaşındaki Alman bir milyoneri şikayet etti. Adamın, 80 bin Euro değerinde haksız yere sosyal yardım aldığı iddia edildi.
08 Mart 2024
@shutterstock

Avusturya’da 15 milyon Euro değerinde serveti ve düzenli kira gelirleri olan Alman vatandaşın, haksız yere sosyal yardım aldığı iddia edildi. Salzburg polisinin şikayet ettiği 74 yaşındaki milyonerin 80 bin Euro’luk vurgun yaptığı vurgulandı.

Belediyeden 34 bin euro aldığı ortaya çıktı

Polisin Sosyal Dolandırıcılıkla Mücadele Birimi ve Salzburg Belediyesi Sosyal Hizmetleri, emeklilik sigortası kurumu ile işbirliği yaparak, söz konusu adamın muhtemel dolandırıcılığını ortaya çıkardı. Adamın, 2022’ye kadar Salzburg’da kayıtlı olduğu ve Temmuz 2011 ile Ağustos 2014 arasında belediyeden yaklaşık 34 bin Euro sosyal yardım aldığı aktarıldı.

Emeklilik sigortasından yanlış bilgi ile 50 bin euro

Milyoner adamın finansal durumu hakkında yanlış bilgi verdiği ifade edilirken, ayrıca Ağustos 2014 ile Mart 2023 arasında, emeklilik sigortasından da yaklaşık 50 bin Euro aldığı aldığı belirlendi. Soruşturmalar, adamın sosyal yardım başvurularında finansal durumu hakkında bilinçli olarak yanlış beyanlarda bulunduğunu ortaya koydu.

15 milyon euro’luk servete sahip

Polis sorgusu sırasında, dolandırıcı adamın, yaklaşık 15 milyon Euro değerinde bir servete sahip olduğunu kabul ettiği belirtildi. Bu bilgi ve düzenli kira gelirlerini de sosyal hizmet kurumlarına karşı gizlediği ortaya çıktı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş