Gündem

Alman Maliye Bakanı Lindner: “İşçiler Daha Fazla Mesai Yapmalı”

Almanya'nın uluslararası rekabet gücünü 10 yıldır kaybettiğini söyleyen Maliye Bakanı Lindner, bu gücün yeniden kazanılabilmesi için çalışanların fazla mesai yapmasını ve vergi indiriminde bulunulmasını istedi.
19 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’nın uluslararası üretim merkezi sıralamasın son yılda hep geriye düştüğünü soyleyen Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, ülkenin hızla kalkınabilmesi ve uluslararası rekabet gücünün artabilmesi için çalışanların haftalık çalışma saatlerinden daha fazla çalışmasının gerekli olduğunu açıkladı.

Son 10 yıldan beri Almanya’nın dünya piyasalarında rekabet gücünü kaybettiğini, bu gücün yeniden kazanılması için, yeni bir ekonomik yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Maliye Bakanı Lindner Almanya’nın özellikle küçük ölçekli firmalar için daha da çekici olması gerektiğin bilirdi.

“Bürokratik İşlemler Azaltılmalı”

Bakan Lindner, Almanya’nın ekonomik yapılanmanın, vergi sistemindeki sadeleştirme ve bürokratik işlemlerin azaltılması yanında özellikle çalışanların daha fazla mesai yaparak temin edilebileceğine dikkat çekti.

“Fazla Mesai İçin Vergi İndirimi Yapalım”

Lindner, “Her noktada vidaları gevşetmeliyiz. Çalışanlar vatandaşlık parası ama yerine daha fazla çalışmaya teşvik edilmeli.” ifadelerini kullandıktan sonra, faza mesailer için vergi indiriminde bulunulmasını da istedi.

Emeklilik Yaşına Gelenler de Fazla Çalışsın”

Lindner yasal emeklilik yaşına gelen kişilerin de daha fazla çalışması yolundaki görüşünü “Böylece insanlar biraz daha fazla kazanç elde ederler ve daha geniş bir yaşam perspektifine sahip olurlar.” diyerek fazla mesai ve emeklilik yaşının yükseltilmesi isteğini tekrarladı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş