Almanya’da Yeni Korona Yardımı: Çocuk Başına 150 Euro!

Almanya’da Yeni Korona Yardımı: Çocuk Başına 150 Euro!

Almanya’da hükûmet, ailelere bir kereye mahsus çocuk başına ve sosyal yardım alanlara kişi başına 150 euroluk korona yardımı yapılmasını kararlaştırdı.

Almanya’da Hristiyan Birlik Partileri ve Sosyal Demokrat Parti’den oluşan koalisyon hükûmeti, koronavirüs ile mücadele kapsamında kararlaştırdığı yeni ekonomik destek paketini açıkladı. Koalisyon ortakları, dört saatlik toplantı sonrası, yaklaşık 7,5 milyon destek paketi üzerinde karar kıldıklarını belirtti. Yeni destek paketine göre, ailelere çocuk başına ve sosyal yardım alanlara kişi başına 150 Euro yardım yapılacağı açıklandı.

İşletme Sahiplerine Destek Sürecek

Öte yandan pandemi kısıtlamalarından olumsuz etkilenen işletme sahiplerine de desteğin sürdürüleceği açıklandı. Buna göre kafe ve restoranlar için hâlihazırda devam eden Katma Değer Vergisi’nin yüzde 19’dan yüzde 7’ye düşürülmesi uygulamasının bu yıl sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu. Daha önce alınan kararda, bu uygulamanın ağustos ayıyla birlikte sonlandırılacağı açıklanmıştı.

Kültür ve Sanat Sektörüne 1 Milyar Euro Destek

Salgından en çok etkilenen sektörler arasında olan kültür ve sanat sektörüne de destek için 1 milyar Euro bütçe ayrıldığı açıklandı. Buna göre bu alanda faaliyet gösteren kişi ve şirketlere destek sağlanacağı belirtildi.(c)