Saksonya Eyaletinde Uzun Zamandır Tartışılan Maske Zorunluluğu Onaylandı!

Saksonya Eyaletinde Uzun Zamandır Tartışılan Maske Zorunluluğu Onaylandı!

Almanya’da Saksonya eyaleti, toplu taşıma araçları ve mağazalarda zorunlu maske kullanımı kararı aldı.

Almanya’da geçtiğimiz günlerde Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları, ülkede kısıtlamaların kademe kademe hafifletilmesi yönünde karar almıştı. Bunun ardından eyaletler vatandaşlarının normal hayata dönmesine yönelik hijyen önlemlerini sıkılaştırma planları yapmaya başladı. Son olarak Saksonya eyaleti, toplu taşıma araçları ve mağazalarda zorunlu maske kullanımı kararı aldı. Uygulama pazartesi gününden itibaren geçerlilik kazanacak.

“Son 9 Gündür Yeni Bir Vaka Yok”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer, bu maskelerin ağız ve burun bölgesini kapatacak şekilde olmasının gerektiğini ve bunun için bir şal veya örtünün de kullanılabileceğini vurguladı. Bu karardan çok olumlu neticeler aldıklarını da ekleyen Thomas Nitzsche, son 9 günde yeni bir virüs vakası olmadığını ve bundan çok memnun olduklarını aktardı. Nitzsche, “Bu iyi neticelerin maske zorunluluğu ile doğrudan bir bağlantısı olduğunu net olarak söyleyemem ama olumlu bir katkıda bulunduğundan eminim.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da zorunlu maske kullanımını başlatan ilk büyükşehir, uygulamayı yaklaşık iki hafta önce hayata geçiren, Türingiya eyaletinde bulunan Jena şehri olmuştu.(bb)