Gündem

Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığına Ortak Tepki

Hanau şehrinde yaşanan ırkçı saldırı sonrası ülke genelinde düzenlenen protesto gösterileri ile ırkçılık ve göçmenlere yapılan saldırılar protesto edildi.
Abdulhamit Irmak | Mehmet Çalay
06 Mart 2020

Bremen’de, Bremen İslam Federasyonu ve Bremen İslam Şurası tarafından düzenlenen ırkçılık ve ırkçı saldırılara karşı protesto ve dayanışma gösterisine eyalet idaresi de katıldı.

İslam Toplumu Millî Görüş Fatih Camii avlusunda yapılan gösteride Bremen Eyaleti Meclisi Başkanı Frank Imhoff, Eyalet Başbakanı Andreas Bovenschulte, Bremen Emniyet Müdürü Lutz Müller, eyalet milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri de yer altı.

Gösteride konuşan Eyalet Başbakanı Andreas Bovenschulte “Toplumumuzda ırkçılık ve İslam düşmanlığına yer yok. Ülkemizin kapıları tüm insanlara açıktır. Söylemler yeterli değil elbette. Bu çirkin olaylara karşı birlikte mücadele edeceğiz. Meydanı ırkçılara ve İslam düşmanlarına dar edeceğiz.” diye konuştu.

“Irkçı söylemlerden vaz geçilsin”

Mannheim kentinde de ırkçılık protesto edildi. Mannheim şehir  merkezinde yer alan Marktplatz’da (Pazar Meydanı) yapılan protestoyu “Mannheim gegen Rechts (Irkçı sağa karşı Mannheim) adlı organizasyon ile IGMG Rhein-Neckar-Saar Bölge Başkanlığı,  DİTİB Mannheim ve diğer Türk STK’ları düzenledi.

Protesto esnasında ırkçılığı teşvik eden ırkçı söylemlerden vaz geçilmesi istendi. Protesto etkinliği sonrası IGMG Rhein-Neckar-Saar Bölge Başkanı Şerif Aslan Hanau’daki ırkçı terör saldırısında vefat edenler için dua etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş