Gündem

Koronavirüs Almanya’da Taksicileri de Vurdu: İşlerde Yüzde 90 Düşüş Var

Almanya’da koronavirüs (kovid-19) etkisini her alanda gösteriyor. Buna göre fuarların iptali ve uçak şirketlerinin uçuşları durdurması, taksicilerin işlerinin yüzde 90 civarı duraklamasına sebep oldu.
23 Mart 2020

Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler taksicileri derinden etkiledi. Yaklaşık iki haftadır devam eden seyahat yasakları, birçok vatandaşın evden çalışması ve ülke çapındaki sokağa çıkma kısıtlamaları taksicilerin de gelirlerinin hissedilir şekilde etkilenmesine neden oldu.

“Günde 10 Saat Müşteri Bekleyebiliyoruz”

Camia’ya konuşan taksiciler de durumun hiç iç açı olmadığını dile getirdiler. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Düsseldorf şehrinde yıllardır taksicilik yapan Şevket Polat ve Hüseyin Kombıçak konuyla alakalı Camia’nın sorularını yanıtladı. Şevket Polat, kovid-19 krizinden önce günde ortalama 10 müşteri ile günü bitirdiğini belirttikten sonra, “Artık günde 10 tur yerine ancak bir tur alabiliyoruz. İşlerimiz yaklaşık yüzde 90 oranında düşüşe geçti.” ifadelerini kullandı. Uygulamaya geçen sokağa çıkma kısıtlamasının bu düşüşte büyük bir rolü olduğunu da ifade eden Polat, “Taksi durağında en az 4 saat müşteri bekleyebiliyoruz. Bu süre 10 saate kadar çıkabiliyor.” dedi.

“Devletten Bir An Evvel Destek Bekliyoruz”

Düsseldorf’ta taksi şoförlüğü yapan Hüseyin Kombıçak da, işlerinin mart ayı başı itibariyle düşüşe geçtiğini ve insanların bu dönemde dışarıda günlük işlerini yapmalarına rağmen taksilerden uzak durduklarını belirtti. “Günlük 30 – 40 euro bir gelir elde edebiliyoruz. Giderlerimiz devam ediyor ama gelirlerde büyük bir düşüş söz konusu.” diyen Kombıçak, taksi şoförlerinin bu durumla birlikte sıkıntılı bir döneme girdiklerini ifade etti. Devletten de henüz bir destek alamadıklarını ifade eden Kombıçak, hükümetten taksicilerin durumuna bir an önce çözüm bulmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Almanya’da koronavirüs vakası sayısı 25 bin 857’ye can kaybı da 109’a yükselmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş