Almanya’da Şirket Sahiplerine 50 Milyar Euro’luk Yardım: Başvurular Başladı

Almanya’da Şirket Sahiplerine 50 Milyar Euro’luk Yardım: Başvurular Başladı

Almanya’da hızla yayılan koronavirüs salgını ile birlikte gelirleri hissedilir şekilde düşen küçük şirket ve serbest meslek sahiplerini soluklandıracak acil yardım paketi için başvurular bugün itibariyle başladı.

Almanya’da Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz hafta onayladığı, küçük şirket sahipleri, serbest meslek sahipleri ve çiftçilere üç aylık toplam 15 bin euro yardım yapılmasının öngörüldüğü yardım paketi için başvurular bugün itibariyle başladı. Hükûmet bu yardım paketi ile kriz nedeniyle mağdur olan iş sahiplerini bir nebze soluklandırmak istiyor.

Yardımdan Yararlanma Şartları

Hazırlanan yardım paketine göre en fazla beş çalışanı olan iş sahiplerine üç ay için tek sefere mahsus 9 bin euro yardım yapılacak. 6 ila 10 arasında çalışanı olan iş sahiplerine ise 15 bin euro yardım sağlanacak. Yardım alabilmek içinse kişinin Almanya’da ikamet etmesi ve bir vergi dairesine kayıtlı olması gerekecek.

Küçük Şirketlere Acil Yardım Paketi

Alman hükûmetinin küçük şirketlere yönelik sunduğu acil yardım paketi, vatandaşların tek seferlik yararlanabilecekleri bir hizmet. Bu hizmetten faydalanmak isteyen ve başvuruda bulunan vatandaşların, korona krizi nedeniyle maddi çıkmaza girdiklerini ispatlamaları gerekecek. Kriz öncesi maddi açıdan zaten zor durumda olan şirketlere bu hak tanınmayacak. Bu kurallara uymayan ve yanlış bilgi veren şahıslar ise cezalandırılacak.(bb)