ALMANYA
Gündem

Almanya’da Ramazanın Son Günlerinde Müslümanların İlk Teravih Coşkusu

Almanya’da dün akşam bazı camilerde, belirli kurallar çerçevesinde bu yılın ilk teravih namazı kılındı.
21 Mayıs 2020

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ibadete bir süre ara verilen camilerin bazılarında, belirli kurallar çerçevesinde bu yılın ilk teravih namazı kılındı. Ülke genelinde camilerde 9 Mayıs’tan itibaren sıkı kurallar getirilerek sabah, öğle ve ikindi vakitlerinde namaz kılınmasına izin verilmişti. Bugün ise 10 hafta aranın ardından ilk akşam namazı ile bu yıl ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. Böylece kurallara uyulması şartıyla camilerde cemaatin birlikte tüm vakit namazlarının yanı sıra, teravih ve bayram namazını kılmasına izin verilmiş oldu.

Buna göre Almanya’nın çeşitli bölgelerindeki bazı camilerde eda edilen teravih namazından önce camilerde, yere sosyal mesafe kuralını gösteren bantlar yapıştırıldı. Cami girişlerinde cemaatin irtibat bilgileri kayıt altına alındı. Dezenfektan ile ellerini dezenfekte eden cemaat, girişlerde verilen maskeleri takarak namazlarını kıldı. Vatandaşların düzenlenen özel teravih programlarından oldukça memnun kaldıkları gözlemlendi.

20 Mayıs’tan itibaren teravih, cuma ve bayram namazlarının kılınabileceği duyurulmuştu

Müslüman kuruluşlarının temsilcileri, 3 gün önce yerel yöneticiler ile yapılan görüşmeler sonucunda ülkedeki normalleşme süreci çerçevesinde 20 Mayıs’tan itibaren tüm vakit namazları ile teravih, cuma ve bayram namazlarının kılınabileceğini duyurmuştu.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş