Almanya
Gündem

Almanya’da Havalimanlarında Koronavirüs Testleri Başladı

Almanya'da birçok havalimanında gerek duyan yolcular için koronavirüs testi yapılmasına başlandı. Testler için bekleme süreleri ve fiyatlar değişiyor.
10 Temmuz 2020
Frankfurt Havalimanı @Shutterstock

Almanya’da bulunan birçok havalimanında yolcular kendilerine koronavirüs testi yaptırabiliyor. Avrupa’nın en büyük havalimanı olan Frankfurt/Main Havalimanında geçen haftanın başından itibaren testlere başlanıldı. Burada, hızlı sonuç veren test kitinin sonuç vermesi için yolcular 2-3 saat kadar bekliyor ve 139 Euro ödüyor. Bu fiyatın yarısından daha az olan bir teste de başvurabilen yolcular, bu testin sonuçları için de yaklaşık 5-6 saat beklemeleri gerekiyor. Test fiyatı ise 59 Euro. Frankfurt/Main havalimanındaki günlük PCR test kapasitesi ise 300 test mümkünken, testleri üstlenen yetkili Centogene şirketinin sözcüsü daha fazla testin yapılabileceğini ifade etti.

Diğer havalimanlarında da fiyatlar 57 ile 190 Euro arasında değişiyor.

Kimler Test Yaptırmak Zorunda?

Almanya’da havalimanlarında gelen ve giden yolcular test yaptırabiliyor. Ülkeye riskli bölgelerden girenler için koronavirüs testi karantinaya girmemek için mecburi tutuluyor. Almanya, Türkiye dahil olmak üzere 130 ülkeyi koronavirüs tehlikesi nedeniyle riskli bölgeler listesine dahil etmişti.

İstisna olarak, Almanya’dan giriş veya çıkış yaparken son iki hafta içinde koronavirüs bulaşma ihtimali yüksek olmayan ülkelerde bulunmamış kişiler, koronavirüs testi yaptırmak zorunda kalmayacak. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş