Gündem

Almanya’da Okullarda Yeni Dönem Nasıl Olacak? Veliler Endişeli

Almanya’nın bazı eyaletlerinde okul tatilleri bitmek üzere ancak uygulanacak eğitim modeli ve salgının tekrar yayılması durumunda ne olacağına dair tartışmalar devam ediyor.
30 Temmuz 2020
@shutterstock

Almanya Kovid-19 salgını sürecinde bilgisayar ve internet aracılığı ile uzaktan eğitim yöntemine başvurdu. Federal Eğitim Bakanı Anja Karliczek’e göre uzaktan eğitimde eyaletler arasında büyük farklılıklar görmek mümkün. Bakan, birçok öğrencinin iyi eğitim aldığını ancak bazı okullarda öğretmenlerin öğrencileriyle neredeyse hiç irtibatta olmadığını ifade etti. Bu tarz durumlarda ise öğrenmelerin unutulabildiğini söyleyerek uzaktan eğitimde yeterli performansı göstermeyen öğretmenlere bir eleştiride bulundu.

Federal Eğitim Bakanı, salgının henüz ortadan kaybolmadığını ve bu durumda sadece ciddi önlemler altında yeni eğitim-öğretim yılına başlanabileceği vurguladı. Yapılan son araştırmaların ışığında Federal Almanya’da verilen eğitimin sadece orta seviyede olduğunu söyleyen bakan, “çok daha iyi bir seviyeye gelmemiz gerekiyor”, dedi. Ayrıca bakan, yeni dönemde de salgının bazı bölgelerde yayılması durumunda uygulanacak eğitim modelinde okuldan okula farklılıklar görülebileceğinin altını çizdi.

Veliler Konseyi Kaliteli Bir Uzaktan Eğitim İstiyor

Almanya Veliler Konseyi (Alm: Elternrat) tatil sonrası başlanacak 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için yeterli hazırlıkların yapılmadığını düşünüyor. Federal Veliler Konseyi Başkanı Stephan Wassmuth’a göre, okulların başladığı tarihte Kovid-19 salgınının birden yok olacağını düşünmek mümkün değil. Wassmuth, yeni dönemde bazı bölgelerde okulların kapatılacağını ancak eyaletlerin bu durumlara karşı sürdürülebilir çözümler üretme noktasında yeterli donanıma sahip olmadığını belirtti. Veliler Konseyi Başkanı, ”Velilerin tekrardan evlerinde öğretmen rolüne bürünmelerini önlemek için, kaliteli bir uzaktan eğitim ihtiyaç duyuyoruz.” dedi. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş