Gündem

Almanya’da Polis Mecbur Kalırsa Korona Testine Zorlayabilecek

Almanya'da risk bölgelerinden dönen tatilcilerin havalimanlarında test yaptırmasının zorunlu hâle gelmesi birtakım tartışmaları da beraberinde getirdi. Alman Polis Sendikası (GdP), gerekirse polis zoruyla test yapılabileceğini açıkladı.
04 Ağustos 2020
Frankfurt Havalimanı Screenshot YouTube-Video © Frankfurt Airport

Almanya gündeminde risk bölgelerinden dönen tatilcilerin ülkeye girişlerinde havalimanlarında zorunlu olarak koronavirüs testi yaptırmasına yönelik tartışmalar sürüyor. Alman Polis Sendikası (GdP), test yaptırmamakta ısrar eden kişilere yönelik müdahalenin polisin işi olduğunu ifade etti.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, geçtiğimiz hafta havalimanlarında risk bölgelerinden dönen tatilcilere test yaptırma zorunluluğu getirildiğini ve test ücretlerinin, devlet tarafından karşılanacağını açıklamıştı. Ülkede bakanın açıklamasının ardından zorunluluğa rağmen herkesin test yaptırıp yaptırmayacağı, test yaptırmak istemeyenlere karşı ne gibi yaptırımlar uygulanabileceği tartışılıyor. Zorunlu testlere karşı çıkanlar, bunun kişinin bedenine bir müdahale olduğunu savunarak, kişi istemediği sürece bedene dokunulamacağı veya müdahale edilemeyeceğini belirtiyor. Pek çok yetkili ise burada söz konusu olan konunun toplum sağlığı olması açısından zorunlu testlerin kişinin bedenine müdahale anlamına gelmediğini belirtiyor.

Konuyla ilgili olarak Alman Yazıişleri Ağı’na (RND)  bir açıklama yapan, GdP Başkan Yardımcısı Jörg Radek, “bizler bu kuralı uygulamak zorundayız.” diyerek, polisin en son seçenek olarak insanları test yaptırmaya zorlayabileceğini ifade etti. Radek “İdare koronavirüs testlerini zorunlu kılarsa bunun uygulamasını sağlamak, polisin görevidir.” şeklinde konuştu. Halkın testler konusunda iş birliği yapması gerektiğini ifade eden Radek, testlerin insan bedenine müdahale olduğunu ancak aynı zamanda da birey ile toplumun çıkarı arasında bir seçim yapmak zorunda olunduğunu ifade etti.

Koronavirüs salgınının, toplumsal olarak daha önce yaşanmamış bir durum olduğuna dikkat çeken Radek, insanların gönüllü olarak test yaptırmaya yanaşacaklarına inandığını da söyledi. (c)

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş