ALMANYA
Gündem

Almanya’da Okul Bahçesinde Türkçe Konuşan Öğrencinin Ceza Alması Yargıya Taşınıyor

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yaşayan 9 yaşındaki bir çocuğun, okulda teneffüs esnasında Türkçe konuştuğu için ceza alması yargıya taşınıyor.
07 Ağustos 2020
@Shutterstock

Almanya’da ilkokul öğrencisinin teneffüste Türkçe konuştuğu için cezalandırılması yargıya taşınıyor. Ailenin Avukatı Yalçın Tekinoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Almanya’da ilk kez teneffüste ve okul bahçesinde anadilde yasağa karşı hukuki süreç başlatıldı.” ifadelerini kullandı. Bunun emsal bir dava olduğuna işaret etti. “Okul bahçesinde veya ders haricinde çocukların kendi aralarında Türkçe konuşması yasaklanamaz.” diye ekleyen Tekinoğlu, ceza verilebilmesi için önceden belirlenmiş bir yasağın olması gerektiğini ifade etti.

Almanya’da avukatlık yapan Yalçın Tekinoğlu’nun bürosuna ayrıca geçtiğimiz haftalarda bir tehdit mektubu ile içinde beyaz bir toz bulunan zarf gönderilmişti. Polis, zarftan çıkan tozu incelemek üzere laboratuvara göndermişti.

Okul Bahçesinde Türkçe Konuştuğu İçin Ceza Almıştı

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaletindeki bir ilkokulda, 9 yaşındaki bir kız öğrenci, yaklaşık üç hafta önce yaşanan olayda, teneffüste okul bahçesinde bir arkadaşıyla Türkçe konuşmuştu. Bundan haberdar olan öğretmen, üçüncü sınıf öğrencisine bir ceza ödevi vermişti. Bunun üzerine aile hukuki yollara başvurmuştu. Yargının vereceği karar merakla bekleniyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş