ALMANYA
Gündem

Almanya’ya Tatilden Döneceklere Kötü Haber: “Test Kalkacak, Karantina Gelecek”

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, koronavirüs test kapasitesinin sınıra dayandığını ve tatilden dönenlere test yaptırmak yerine karantina uygulamasına geçeceklerini belirtti.
26 Ağustos 2020
Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn - Foto: aa

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, koronavirüs test ve karantina konularıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Spahn, koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte testlerin de kapasite sınırına dayandığını ve eylül ayının ortasından itibaren tatilden dönenlere test yaptırmak yerine karantina uygulamasına geçeceklerini belirtti. Koronanın dinamik, buna göre durumun da dinamik olduğunu ifade eden Bakan Spahn, “Test stratejilerini yeni duruma uygun hâle getirmek zorundayız. Eylül ortasında yaz tatilinin bitmesiyle riskli ülkelerden dönenlere test uygulamasını kaldıracağız, bunun yerine karantina uygulamasına geçeceğiz.” diye konuştu. Riskli bölgelerden gelen vatandaşların, geldikten hemen sonra ev karatinasına girmeleri gerektiğini belirten Spahn, “Bu kişiler geldikten en erken beş gün sonra yaptıracakları negatif bir test ile karantinadan çıkabilecekler.” diye kaydetti.

“Laboratuvar Kapasitesi Sınırsız değil”

Koronavirüs test sayılarını son haftalarda ikiye katladıklarını ve laboratuvar kapasitesinin sınırsız olmadığını sözlerine ekleyen Jens Spahn, “Tatil dönemi sona erince hastalık belirtisi olanları, onların bağlantılarını ve hastane personelini test edeceğiz. İspanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerde vaka sayısı artıyor, bu nedenle ülke içinde daha fazla teste ağırlık vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

160 Ülkeye Uygulanan Seyahat Uyarısı Uzatıldı

Almanya öte yandan koronavirüs salgını nedeniyle 160 ülkeye uyguladığı seyahat uyarısını tekrardan uzatma kararı aldı. Buna göre uyarının 14 Eylül tarihine kadar uzatılması kararlaştırıldı. 17 Mart’ta dünya genelinde 200 ülke için seyahat uyarısı ilan eden Almanya, bu kararı haziran ayında AB ülkeleri için kaldırmıştı. Bu ülkelerin arasında bulunan İspanya ve Fransa’nın bazı bölgeleri ise alınan yeni kararla birlikte tekrar seyahat uyarısı kapsamına girmiş oldu.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre son 24 saatte toplam 1576 yeni koronavirüs vakası tespit edilmişti. Bununla birlikte ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 236 bin 429’a ulaşmıştı.(c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş