FRANSA
Gündem

Fransa’nın Başkenti Paris’te Maske Kullanımı Zorunlu Hâle Geliyor

Fransa'nın başkenti Paris'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayılarının artması üzerine kentin tamamında maske kullanımı zorunlu hâle gelecek.
27 Ağustos 2020
@aa

Fransa’da koronavirüs vakalarındaki artış, hükûmeti yeni önlemler konusunda harekete geçiriyor. Başbakan Jean Castex konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlerken, ülkede salgının hızla yayılmasına karşı sokağa çıkma kısıtlaması getirmemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.  Ülkede 19 bölgenin salgın açısından “kırmızı bölge” listesine eklendiğini ifade eden Castex, Paris Valiliğinin kararıyla kentin tamamında maske kullanımının zorunlu olacağını bildirdi.

Tüm Okullarda 11 Yaşından Büyük Öğrencilere Maske Zorunluluğu

Başbakan Castex ayrıca, tüm okullarda öğretmenlerin ve 11 yaşından büyük öğrencilerin maske takmasının zorunlu hâle geldiğini belirtti. Sağlık Bakanı Olivier Veran da bir haftada yaklaşık 800 bin test gerçekleştirdiklerini, hedefin bu sayıyı 1 milyona çıkarmak olduğunu aktardı.

Fransa’da dün günlük vaka sayısı 5 bin 429’a ulaşmıştı. Bu, nisandan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı olmuştu.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş