ALMANYA
Gündem

Merkel Açıkladı: Ücretsiz Test ve Gevşemeye Son! Büyük Etkinlikler 31 Aralık’a Kadar Yasak!

Almanya Başbakanı Merkel, riskli bölgeler dışından gelenler için ücretsiz test uygulamasını kaldıracaklarını açıkladı. Korona önlemlerinde ise herhangi bir gevşemeye gidilmeyeceğini ifade etti.
27 Ağustos 2020
@aa

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları korona önlemleriyle alakalı istişare toplantısı gerçekleştirdi. Angel Merkel alınan kararlarla ilgili bir basın toplantısı düzenlerken, 15 Eylül yaz tatili sonu itibariyle, risk bölgesi dışından gelenler için devam eden ücretsiz korona test uygulamasına son vereceklerini ifade etti. Ayrıca Risk bölgelerinden gelen vatandaşların 14 günlük ev karantinasına girmelerinin zorunlu olduğunu açıkladı. Bu kişilerin, karantinadan en erken 5 gün sonra negatif bir test ile çıkabileceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca son günlerde büyük artış gösteren koronavirüs vakaları nedeniyle yeni bir gevşemeye gidilmemesi yönünde karar aldıklarını kaydetti. Hjyen kuralları konusunun da istişare edildiği ve maske zorunluluğuna uymayan vatandaşlara en az 50 Euro para cezası verilmesi yönünde Saksonya-Anhalt hariç tüm eyaletlerin fikir birliğine vardığını ifade etti.

Büyük Etkinlikler 31 Aralık’a Kadar Yasak

İstişare toplantısında ayrıca büyük etkinlikler konusunun da masaya yatırıldığını kaydeden Başbakan Merkel,  halk kutlamaları, büyük çaplı konser ve festivaller gibi büyük etkinliklerle iligili yasağın en erken 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Bu uygulamayla ilgili istisnai durumların ise ancak vaka sayısının çok az olduğu bölgelerde olabileceğini kaydetti. Özel kutlamalarla alakalı da konuşan Merkel, bu noktada vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini ve kapalı alanların iyi bir şekilde havalandırılması gerektiğinin de altını çizdi.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre son 24 saatte toplam 1507 yeni koronavirüs vakası tespit edilmişti. Bununla birlikte ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 237 bin 936’a ulaşmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş