Gündem

Almanya’da Polisler Arasında Irkçılık Araştırmasına Seehofer’dan Ret

Avrupa Birliği Komisyonu'nun emniyet teşkilatları arasında ırkçılığın boyutlarının ortaya çıkarılması yönündeki çalışmasına Almanya izin vermeyecek.
21 Eylül 2020
Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer @ Shutterstock

Avrupa Konseyi’ne bağlı Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu tarafından emniyet teşkilatlarındaki ırkçı eğilimleri tespit etmek amacıyla yapılması planlanan araştırma Almanya’dan kabul görmedi.  Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer (CSU) araştırmayı reddederek, “Zaten polisin ayrımcılık yapması yasak, araştırmaya gerek yok” ifadelerini kullandı. Seehofer, ırkçılık kapsamında araştırmanın daha geniş tutulması gerektiğini, emniyet birimlerine indirgenmesini doğru bulmadığını ve toplumu kapsayan bir araştırmanın daha etkili olacağını savundu. Seehofer, “Görevde olduğum sürece böyle bir araştırma olmayacak” diye konuştu.

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

İçişleri Bakanı Seehofer’in açıklamasına muhalefetten sert tepki yağdı. Almanya Federal Adalet Bakanı Christine Lambrecht (SPD) bu tür bir araştırmanın önemine işaret ederek,”Son dönemde endişe verici olaylar meydana geldi“ dedi. Lambrecht, son dönemde emniyet teşkilatında yaşananların münferit olaylar olmadığına ve araştırmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Yeşiller Partisi İçişleri Uzmanı Irene Mihalic, Seehofer’in tutumunu eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Almanya genelinde emniyet teşkilatının araştırılması çok önemli, buna ihtiyacımız var. Bu araştırma emniyetteki durum tespiti için büyük önem taşıyor. Çözüm geliştirebilmek için sorunun ne kadar büyük olduğunu bilmemiz gerekiyor.”
Muhalefetten gelen tepkiler Seehofer’in tutumundan dolayı emniyet teşkilatındaki durumu tespit edebilmek adına büyük bir fırsatın kaçırıldığı doğrultusunda.

KRV’de 29 Polis Hakkında Soruşturma Açılmıştı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde aşırı sağ şüphesiyle, 25’i Essen’den olmak üzere 29 polis hakkında soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli polislerin açığa alındığı kaydedildi. KRV İçişleri Bakanı Herbert Reul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 29 polis memurunun en az beş aşırı sağ sohbet gruplarına dahil olduğunun tespit edildiğini kaydetmişti.(fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş