ALMANYA
Gündem

Almanya, Ülkücü Hareketi Yasaklamaya Hazırlanıyor

Almanya’da Federal Meclis, ülkücü harekete bağlı derneklerin yasaklanmasının incelenmesiyle ilgili verilen önergeyi kabul etti.
19 Kasım 2020
@aa

Almanya Federal Meclis’te, hükûmeti oluşturan Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ve Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ile muhalefetteki Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller Partisi’nin verdiği “Milliyetçiliğe ve ırkçılığa karşı çıkmak, ülkücü hareketin etkisini bastırmak” başlıklı önerge görüşüldü. Meclis, ülkücü harekete bağlı derneklerin yasaklanmasının incelenmesiyle ilgili verilen önergeyi kabul etti.

Faaliyetler Yakından Takip Edilecek

Kabul edilen önergeyle federal hükûmete ülkücü hareketin Avrupa’da etkisinin bastırılması için önlemler alınması, faaliyetlerinin Almanya’da yakından takip edilmesi, derneklerinin yasaklanmasının incelenmesi, kamuoyunun ve kurumların ülkücü hareketin hedefleri hakkında bilgilendirilmesi, internet üzerinden propagandaya karşı çıkılması için tüm yasal imkânların kullanılması çağrısında bulunuluyor.

Almanya’da dernekleri kapatma yetkisi kendisinde olan İçişleri Bakanlığı’nın ise bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Fransa’da da iki hafta önce Bakanlar Kurulu’nda, Ülkü Ocakları’nın faaliyetleri yasaklanmıştı. Yasağa, Ülkü Ocakları’nın ayrımcılık ve nefret yaydıkları, gerekçe olarak gösterilmişti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş