Gündem

Korona Kitle Testlerine Viyana İslam Federasyonu’ndan Destek

Avusturya, Kovid-19 vakalarının tespitinde hızlı sonuç veren antijen testini 13 Aralık'ta tamamladı. Aşağı Avusturya eyaletinin 12 ve 13 Aralık'ta yaptığı kitle testlerine, Viyana İslam Federasyonu Bad Vöslau şubesi destek verdi.
14 Aralık 2020
@Shutterstock

Avusturya, Kovid-19 vakalarının tespitinde hızlı sonuç veren antijen testini 13 Aralık’ta tamamladı. Aşağı Avusturya (Almanca: Niederösterreich) eyaletinde 12 ve 13 Aralık olmak üzere, halka iki gün boyunca ücretsiz test yaptırma imkânı sunuldu. Farklı şehir merkezlerinde kurulan test istasyonları belediyeler tarafından vatandaşlara mektup yoluyla bildirildi.

Altı yaşından büyük herkesin test yaptırabileceğini açıklayan belediyeler, mektupta belirtilen test saati uymadığı takdirde, test kaydı için açılan bir web sitesi üzerinden yeni randevu alınabileceğini de bildirdi. Özel uygulamalar (dashboard) ile halkın belediyeye bağlı yerlerdeki Kovid-19 gelişmelerini takip etmesi kolaylaştırıldı.

Viyana İslam Federasyonu Bad Vöslau Şube Başkanı Yakup Geçgel “Belediyemizin bu hizmetine biz de katkı sağlamak istedik. Bu nedenle şube olarak cemaatimize korona kitle testlerini desteklediğimizi duyurduk ve Bad Vöslau’da bizzat yardım ettik.” dedi. Türkiye kökenlilerin teste az ilgi gösterdiğini belirten Geçgel, bu konuda sosyal medya duyurularının daha fazla etkili olması gerektiğini söyledi. Geçgel Belediye Başkanın da cemiyetin çalışmaya olan desteğinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. (eö, c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş