Gündem

Türkiye’ye Gidenler Negatif Test Belgesi Gösterecek

Türkiye ükeye girecek olan yolculara 28 Aralık'tan tibaren en erken 72 saat önce alınmış negatif PCR test sonuçları belgesi isteyecek. Belgesi olmayanlar karantina altına alınacak.
26 Aralık 2020

Türkiye koronavirüsün daha da yayılmasını engellemek için Türkiye’ye dışarıdan gelen tüm yolculardan negatif sonuçlu PCR test belgesi isteyecek. Test belgesi gösterme zorunuluğu hava yoluyla gelenler için 28 Aralık, kara ve deniz yoluyla gelenler için ise 30 Aralık’tan itibaren başlayacak.

Türkiye Sağlık Bakanı Farettin Koca, “Negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeyenler, Türkiye’ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir.” dedi. Koca, ayrıca “Ülkemize girişte hudut kapısında testini ibraz etmeyenler, ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacaktır.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca konuya ilişkin açıklamasında şunları bildirdi:

“28 Aralık pazartesi gününden itibaren yurt dışından hava ile 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmesi gerekmektedir. Negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeyenler Türkiye’ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir. Ülkemize girişte hudut kapısında testini ibraz etmeyenler ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacaktır. Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş