Gündem

Avusturya “Siyasal İslam” Yaftası Altında Açıkça Camileri Hedef Alıyor

Avusturya tüm Avrupa'da imamların kontrol altına alınarak kayıtlarının tutulmasını, hangi imamın nerede, ne zaman ve ne konuştuğunun takip edilmesini istedi.
03 Ocak 2021

Avusturya Avrupa Birliği İşleri Bakanı Karoline Edtstadler, terörizmle ve “siyasal İslamla” mücadele yaftası altında Avrupa’daki camilerde görev yapan bütün imamların konuşmalarının takip edilmesini istedi.

“Siyasal İslamla mücadele için Avusturya örneğinde olduğu gibi Avrupa’daki tüm imamların kayıt altına alınması taraftarıyım.” diyen Karoline Edtstadler, buna gerekçe olarak Avrupa’daki çoğu imamın bir ülkeden bir başka ülkeye gidebilmiş olmasını gösterdi.

Welt am Sonntag gazetesine göre, Avusturya Avrupa Bakanı daha da ileriye giderek “Avrupa’daki güvenlik güçlerinin hangi imamın hangi camide ne zaman ve ne konuştuğunu bilmeleri gerekmektedir.” dedi.

Aynı zamanda Avusturya Yahudi Düşmanlığı İle Mücadele Sorumlusu da olan Avusturyalı Avrupa Birliği İşleri Bakanı Karoline Edtstadler bu ifadeleri ile, Avusturya’nın sağcı hükümetinin asıl meselesinin İslam ve Müslümanlar olduğunu dile getirmiş oldu. Bakan, “siyasal İslam” yaftası ile temel sorunun İslami hayatın merkezi olan camiler olduğunu açıklamış oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş