ALMANYA
Gündem

İkinci Salgın Almanya’yı Sert Vurdu

Amanya virüsün ikinci salgınında sarsıldı. Ölüm oranları yüksek seyrederken aşılamanın başlangıcı başarısız oldu. Aşılmanın ilk etabı için yeteri kadar aşı temin edilemedi ve aşı için randevu veren acil telefon hattı işlemez hâle geldi.
03 Ocak 2021

Koronavirüsün ikinci dalga salgını pek çok ülke gibi Almanya’yı da sert vurdu. Ülkede ekonomi sarsılma noktasına gelirken sağlık hizmetlerinde de aksamalar meydana geldi.

Virüse bağlı günlük can kaybı sayıları yüksek seviyede seyreden Almanya’da aşılama çalışmalarının ilk etabı başarısız oldu. Yeteri kadar aşı temin dilemedi. Tam olarak ne kadar aşının ne zaman temin edileceği ise bilinmiyor. Aşılama randevusu için hazırlanan yeni ulusal acil durum müracaat telefon hattı ise tıkandı. Hattı arayanlar ya erişemiyorlar, ya da, gerekli bilgileri alamıyorlar.

Ülkede kovid-19 virüsü kaynaklı ölüm sayısı toplamda 34 bin 272’ye yükseldi. Günlük ölümlerdeki yüksek artışlar devam ediyor. Toplam vaka sayısı ise 1 milyon 765 bin 666 oldu.

POLİS KİLİSEDEKİ İBADETİ ENGELLEDİ

Koronavirüs yayılımını önlemek amacıyla getirilen tedbirlere büyük oranda uyulurken, Herford şehrindeki Bağımsız bir kilisede yapılan ayin polis tarafından engellendi. Polis, tedbirler gereği, maske takılması ve ilahi söylenmemesi gereken kilisede bu tedbirlerin ihlal edilmesi üzerine ibadet edenleri kiliseden çıkardı. Tedbirlere uymayanlara ceza kesilecek.

Bu arada, Almanya’nın güneyinde olduğu kadar orta bölgelerindeki kış merkezlerine yoğun kalabalıkların gelmesi üyerine yerel yönetimler bazı yerlere girişleri yasakladı. Winterberg ve Harz bölgelerinde yollar kapatıldı ve bazı alanlara girişler yasaklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş