Gündem

Hollanda’da Seçmen Başbakan Rutte’ye Sordu: “Bir Daha Gelme, Dedik, Sen Karşımıza Yine Çıktın!”

Hollanda’da siyasetçiler televizyonda seçmen karşısına çıktı. Seçmen, Başbakan Vekili Rutte’ye “Biz sana geri gelme, dedik, ama, sen şimdi yine beni seçin diyorsun.” dedi. Wilders göçmenlere karşı yine saldırgandı.
01 Mart 2021
Rutte ve Wilders stüdyoya gelirken

Hollanda bu ay sonuna doğru yapılacak olan seçime hazırlanıyor. Yaklaşık 40 partinin seçimlere hazırlandığı Hollanda’da RTL televizyonu ise parlamentoya giren 6 partinin liderini tartışmaya çıkardı. Tartışmaya Hollanda İşçi Partisi ise katılmadı.

6 bölümden oluşan tartışmada, soruları seçmenler sordu. Başbakan Vekili Mark Rutte’ye soruları, çocuk parası yardımlarını haksız yere aldığı suçlaması ile mağdur edilenleri temsilen Kristie Rongen isimli bir kadın sordu. Kristie Rongen Mark Rutte’ye “Benim mağduriyetimin Sorumluluğunu alacak mısın? Biz sana geri gelme, dedik, ama, sen şimdi yine beni seçin diyorsun.” dedi.

Rutte ise, olaya üzüldüğünü ve meselenin çözüme kavuşturulacağını söyledi.

WILDERS YİNE SALDIRGAN

Aşırı sağcı, Gömen ve İslam düşmanı Geert Wilders göçmenlere karşı saldırgan tutunu sürdürdü. Kendisini konuşmak üzere Kuskus lokantasına davet eden Fas asıllı gastronomi yazarı Nadia Zerouali’ye “Gelirsem Kuskus istemem, kendi köftemi kendim getiririm.” şeklinde cevap verdi.

Nadia Zerouali Wilders’e, “Neden benim haklarımı kısıtlamak istiyorsun. Benim ve oğlumun iki pasaportu olmasını seni niye rahatsız ediyor?” sorusunu sordu. Wilders ise “Ben, şeriatı anayasanın üstünde tutan Müslümanları kastediyorum. Ama, bu ülkedeki suç oranlarının yüksekliğinin sebebi sizin Faslı gençleriniz.” şeklinde cevapladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş