Gündem

Uğur Şahin ve Özlem Türeci Köln’ün Altın Listesine Girdi

Almanya’da, koronavirüse karşı ilk aşıyı üreten Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Köln belediyesinin onur listesine girdi.
17 Eylül 2021
@Koeln

Almanya’da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ilk aşıyı geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Köln belediyesinin onur defteri olan “Altın Defteri”ne girdi.

Defteri imzalayan Şahin, yaptığı konuşmada, “Hayatımda üç şey beni etkiledi. Biri futbol, ikincisi matematik ve doğa bilimleri, üçüncüsü Köln’de öğrenci olarak geçirdiğim zaman.” ifadelerini kullandı. Özlem Türeci de Şahin gibi şehrin büyüsüne yenik düştüğünü belirtirken, “Aslen Kölnlü değilim fakat bu şehri 20 yıl önce tanıdım ve sevdim.” diye konuştu.

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker de yaptığı kısa konuşmada, Uğur Şahin ve Özlem Türeci ikilisine teşekkürlerini iletirken, “Bugün siz olmasaydınız acaba nerede olurduk? Bize umut ışığının parladığı bir pencere açtığınız için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Şahin ve Türeci’ye Köln Üniversitesi tarafından ayrıca ‘fahri doktora’ unvanı da verildi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş