Toplum

Almanya’da Okul Derslerinde Maske Zorunluluğu Kalkıyor

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde hükûmet, 2 Kasım itibariyle okul derslerinde maske zorunluluğunun kalkacağını açıklarken, karar tepki topladı.
28 Ekim 2021
@Shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde hükûmet, 2 Kasım itibariyle okul derslerinde maske zorunluluğunun kalkacağını açıkladı. Eyalet Okul ve Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aşılanma oranının yüksek olmasının bu kararda etkili olduğunu belirtti. Bu kararla birlikte normalleşme noktasında çocuklara ve gençlere bir adım daha atıyoruz.

Öğretmenlere yönelik maske zorunluluğu da kalkıyor

Öte yandan yeni kuralın uygulamasıyla ilgili de bilgi paylaşılırken, öğrencilerin sınıfta ayaktayken ve okulun diğer kısımlarında maske takmaları gerektiği belirtildi. Okulun avlusunda ise hâlihazırda maske zorunluluğu söz konusu değil. Öğretmenlere yönelik de gelecek haftadan itibaren öğrencilerle 1,5 metre mesafe kuralına uyma şartıyla maske zorunluluğu kalkıyor.

Öğretmen Birliği: “Bu karar ‘son derece riskli'”

Öte yandan Öğretmenler Sendikası ve çeşitli uzmanlar konuyla ilgili endişesini dile getirdi. Kuzey Ren-Vestfalya Öğretmenler Birliği de alınan bu kararı “son derece riskli” olarak tanımladı. Birliğin başkanı Sven Christoffer, vakaların hızlı bir şekilde arttığını belirtirken, “Özellikle çocuklar ve gençler arasında vakalar hızla artıyor. Bu tehlikeli gidişatın ortasında maske zorunluluğunu kaldırmak, okuldaki herkesi büyük bir riske atmak anlamına gelir.” diye konuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş