Gündem

Başbakan Scholz “Birbirimize Saygılı ve Dayanışma İçinde Olmalıyız”

Yeni yıl konuşması yayımlayan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Zamanımızın bu büyük değişikliklerinin üstesinden ancak birlikte ve dayanışma içinde geleceğiz." dedi.
31 Aralık 2021
Almanya Başbakanı Olaf Scholz @Shutterstock

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yeni yıl konuşmasını yayımladı. Scholz yeni yıl konuşmasında Alman toplumunun aşı karşıtlarının gösterileri sebebiyle bölündüğü yolundaki iddiaların doğru olmadığını, aksine, ülkede güçlü bir yardımlaşma ve dayanışma örneklerinin bulunduğunu söyledi. Scholz, koronavirüs salgını sonrası yeni hükümetin Alman ekonomisinde önemli yapısal değişikliklere gideceği açıklamasında da bulundu.

Virüsten Daha Hızlı Olmalıyız

Almanya Başbakanı Olaf Scholz koroovirüsün omikron varyantının çok hızlı olduğunu, bunun için alınan tedbirlere sıkı bir şekilde uyulması gerektiğini söyledi ve “Biz bu virüsten daha hızlı olmalıyız.” dedi. Scholz konuşmasında “Kendinizi korumak için, ailelerinizi korumak için, hepimizi korumak için, lütfen bu kısıtlamaları çok ciddiye alın.” tavsiyesinde bulundu.

Almanya İyi Eğitimli İşgücüne Sahip

Scholz, korona krizi sonrasında Almanya’da Almanya’nın kalkınmışlığını daha da ileriye götürme görevi oluştuğunu da söyledi. Önümüzdeki yıllarin yeni başlangıçların on yılı olacağını da söyleyen Scholz federal hükümetin, Alman ekonomisinin en büyük yeniden yapılanmasını da gerçekleştireceğini ifade ettti. “İşte, zamanımızın bu büyük değişikliklerinin üstesinden ancak birlikte ve dayanışma içinde geleceğiz. Bunun şartı da karşılıklı saygı ve herkes için iyi hayat imkanlarınun sunulabilmesidir.” ifadesini kullanan Scholz modern bir sanayi ülkesi olarak Almanya’nın teknolojik olarak hâlâ dünyanın en iyileri arasında olduğunu açıkladı. Scholz iyi eğitimli kalifiye işçilere, zeki mühendislere, aktif zanaat işletmeleri ile şirketlere sahip olduğunu açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş