Gündem

NSU 2.0 Mağdurları: “İşbirlikçileri Neden Araştırılmıyor?”

Almanya’da avukatlarla siyasetçi ve medya mensuplarına NSU 2.0 imzasıyla gönderilen ölüm tehditi mektupları ile ilgili dava Çarşamba günü görülüyor.
15 Şubat 2022
NSU 2.0 imzalı ölüm tehditi mektuplarının ana mağdurlarından birisi Avukat Seda Başay Yıldız.

Almanya’da NSU 2.0 imzası ile pek çok avukat ve siyasetçi ile medya mensubuna gönderilen ölüm tehditi içerikli mektuplarla ilgili tutuklanan Alexander Horst M.’nin yargılanması Çarşamba günü yapılacak.

NSU 2.0 imzalı ölüm tehditi mektupları, 8’ Türkiye kökenli 9 göçmenle birlikte bir polis memurunu katleden NSU örgütü davasının müdahil avukatı Seda Başay Yıldız’la başta olmak üzere siyaset ve medya dünyasından birçok ünlü ismine gönderilmişti.

Tehdit mektuplarının muhatapları olan Seda Başay Yıldız, kabare sanatçısı İdil Baydar, Sol Partili siyasetçiler Anne Helm, Martina Renner, Janine Wissler ve gazeteci Hengameh Yaghoobifarah ortak bir açıklama yaparak, bu kadar kapsamlı bir tehditin örgütlü olduğuna dikkat çekerek işbirlikçilerin neden araştırılmadığını sordular.

Mağdurlar, 53 yaşındaki zanlı Alexander Horst M.’in tutuklanması ile davanın aydınlatıldığı algısı oluşturulduğunu ifade etti.

Alexander Horst M.’in yüzden fazla ölüm tehditi içerikli mektup gönderdiği, mağdurların kişisel verilerine ise polis bilgisayarından ulaşıldığı anlaşılmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş