Gündem

NSU 2.0 Soruşturmasında İddianame Hazırlandı

Almanya’nın Frankfurt kentinde emniyet teşkilatında görevli 5 polis ve polislerden birinin eşi olmak üzere 6 kişi hakkında bir sohbet grubunda suç unsuru teşkil eden paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle iddianame hazırlandı.
18 Nisan 2022
@Shutterstock

Frankfurt Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yaşları 31 ve 37 arasında değişen 4’ü erkek 2’si kadın hakkında, Alman Anayasası tarafından yasaklı örgütlerin işaretini paylaşma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, şiddet içerikli paylaşımları yayma, dinî inançlara hakaret etme ve müstehcenlik suçunun bulunduğu kaydedildi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılan polis memurlarının, dört yıl içerisinde internet üzerinden oluşturulan farklı gruplarda birbirlerine gamalı haç ve Hitler’in fotoğrafı ile yabancı düşmanlığı içeren mesajlar gönderdikleri kaydedildi.

Gündem | 11 Mart 2021 Seda Başay Yıldız’ın Yeni Evinin Adresi de Irkçıların Eline Geçti 11 Mart 2021

ADRES BİLGİLERİNİN PAYLAŞIMI İLE BAŞLAYAN SORUŞTURMA

Soruşturma, Almanya’da 2000-2007 arasında 8’i Türk toplam 10 kişiyi katleden NSU terör örgütü davasının müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız’a ilk kez Ağustos 2018’de faksla “NSU 2.0” imzasıyla ırkçı ve tehdit içerikli bir yazı gönderilmesiyle başlamıştı.

Yapılan inceleme kapsamında avukatın nüfus bilgilerine Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan bakıldığı tespit edilmişti. Avukatın kimlik bilgilerine bakıldığı sırada bilgisayara erişimi bulunan polis memurlarının, internet üzerinden oluşturdukları gruplar ortaya çıkmıştı.

Yıldız’a “NSU 2.0” imzasıyla tehdit mektubu gönderdiği öne sürülen bir kişi mayıs ayında Berlin’de tutuklanmıştı. Zanlının, Yıldız’ın adres bilgilerine nasıl ulaştığının tespit edilemediği açıklanmıştı.

Seda Başay Yıldız, Münih’te görülen NSU terör örgütü davasında, 2000’de öldürülen Enver Şimşek’in ailesinin avukatlığını yapmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş