Gündem

Alman Polisinden Göçmene Irkçı Hakaret: “Burası Benim Ülkem, Sen Misafirsin!”

Almanya’da polis, baskın düzenlendiği evde yabancı kökenli aile babasını yere savurup, “Burası benim ülkem, sen misafirsin” dedi. Adamın eşini ise hapise atmakla tehdit etti.
14 Eylül 2022
@Facebook

Almanya’nın başkenti Berlin’de polis tarafından yapılan ırkçılık sosyal medyada yayınlanan bir video ile büyük yankı uyandırdı. Videoda polis, baskın düzenlendiği evde yabancı kökenli aile babasını yere savurdu, “Burası benim ülkem, sen misafirsin” gibi ırkçı ifadeler kullandı. Irkçı polis, anneyi hapise atmakla tehdit etti. Videoda ayrıca evin küçük çocuğunun hıçkıra hıçkıra ağladığı görülüyor.

“Seni hapse atacağım”

Söz konusu video ayrıca evin annesinin, odayı terk etmesini emreden polisi, “Burası benim evim” deyip, reddettiği görülüyor. Bunun üzerine polisin, “Burası benim ülkem ve sen burada misafirsin. Çeneni kapat! Bana bir daha asla dokunma. Seni hapse atacağım.” ifadelerini kullanıyor. Polis, daha sonra 30 yaşındaki adama dönerek, “Burada bizim ülkemizdesin ve bizim kanunlarımıza göre davranmak zorundasın.” diye konuşuyor.

emniyet müdürlüğü polislerle ilgili soruşturma başlattı

Alman Polisinden yapılan açıklamada, düzenlenen baskın, 30 yaşındaki adamın para cezasına çarptırılmış ve sosyal yardım istismarı yapmış olmasıyla gerekçelendirdi. Tutuklamak istenen adamın karşı koyduğu ve buna göre kendisinin yere yatırılarak kelepçelendiği ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğü, söz konusu polis memurlarıyla ilgili “ırkçı aşağılama” suçundan soruşturma başlattığını duyurdu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş