Gündem

Hollanda’da Grev Nedeniyle Sokaklar Çöp Yığınlarıyla Doldu

Hollanda'danın başkenti Amsterdam sokakları, temizlik işçilerinin grevi nedeniyle çöplüğe döndü.
24 Şubat 2023
Amsterdam'da temizlik işçileri greve gitti. @aa

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da temizlik işçilerinin toplu iş sözleşmesindeki zam oranının iyileştirilmesi talebiyle başlattığı 1 haftalık grev nedeniyle sokaklarda çöp yığınları oluştu. Grev nedeniyle başkentte çok sayıda sokak ve meydanda çöp bidonlarının dolup taştığı gözlemlenirken, şehrin sakinleri bu durumdan şikayet etti.

Bazı Amsterdamlılar çöplerin toplandığı yerlere uyarı yazıları asarak, 20-27 Şubat’ta çöplerin toplanmayacağını belirterek, insanlardan bir hafta boyunca dışarıya çöp atmamalarını istedi.

Grev nedeniyle Amsterdam sokaklarında çöp yığınları oluştu. @aa

Sendika zam oranını yetersiz buluyor

Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan (FNV) grevle ilgili yapılan açıklamada, belediyenin teklif ettiği 1 Şubat 2023’ten itibaren geçerli yüzde 5, 1 Nisan 2024’ten itibaren geçerli yüzde 3’lük zam oranının enflasyonun çok gerisinde kaldığı, 2023 yılı için yüzde 12 zam istendiği kaydedildi.

İş yükünün hafifletilmesinin ve yeni toplu iş sözleşmesinde çalışma şartlarının da iyileştirilmesinin talep edildiği vurgulanan açıklamada, Amsterdam ile Leiden, Den Bosch, Maastricht şehirlerinde de temizlik işçilerinin grevinin sürdüğü ve şubat ayının ilk haftasında Utrecht, ikinci ve üçüncü haftasında Rotterdam şehirlerindeki temizlik işçilerinin de 1 haftalık greve gittiği aktarıldı.(aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş