Gündem

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Birinci Yılında Hâlâ Barış Umudu Yok

10 bine yakın Ukraynalının öldüğü, 8 milyon Ukraynalının da ülkeden kaçarak mülteci durumuna düştü Ukrayna savaşında hâla barış umudu yok.
24 Şubat 2023
Rusya-Ukrayna savaşı 1. yılına yaklaşırken, savaşın ne zaman biteceği de bilinmiyor. @aa

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın birinci yılı doldu. Savaşın birinci yılının dolmasına rağmen ufukta hâlâ barış umudu yok. Savaş nedeniyle 7 bin 199’dan fazla Ukraynalı sivilin öldüğü, 11 bin 756 sivilin yaralandığı bildiriliyor.

Savaşta 8 milyondan fazla Ukraynalı ülkelerini terketmek zorunda kaldı. 5 milyon 300 binden fazla Ukraynalı ise yaşadıkları bölgelerden kaçmak zorunda kaldı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Başkent Kiyev ve ülkenin önde gelen şehirlerini bombalayan Donesk ve Luhanks bölgelerini işgal eden Rusya’nın savaşı sona erdirmek için ileri sürdüğü şartların Ukrayna tarafından kabul edilmesi mümkün görünmüyor.

Rusya, işgal ettiği bölgelerin büyük bölümünün Rusya’nın toprak parçası olduğunun kabullenilmesini isterken, Ukrayna da şartsız olarak bu bölgelerden çekilmesini istiyor. Ukrayna ayrıca 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın da Ukrayna’ya geri teslim edimesini istiyor.

Ukrayna’yı bir kaç günde ele geçireceğini tahmin eden Rusya’nın da savaşın uzaması sebebiyle zor duruda olduğu bildirilirken, Devlet Başkanı Putin’in savaşın batı dünyası tarafından başlatıldığı dolayısıyla sona ermesinin de batı dünyasının elinde olduğunu iddia etmesi tüm barış umutlarını yıkmış durumda.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş