Toplum

Almanya’da Benzinin Fiyatının 100 Euro Olması İstendi

Almanya’da iklim sorunun çözümü için benzinin fiyatının 100 Euro olması çağrısı yapıldı. Çağrıyı yapan profesör Bachmann, arabaya ihtiyacı olanların sayısının az olduğunu ileri sürdü.
02 Ocak 2024
@shutterstock

İklim koruma hedeflerine ulaşmak için Almanya’da benzinin fiyatının 100 Euro olsun çağrısı yapıldı.

Berlin Humboltd Üniversitesi Medenî Hukuk profesörlerinden Gregor Bachmann klima sorunun benzin fiyatlarının herkesin alamayacağı kadar yüksek tutulması ile mümkün olabileceğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan profesör Gregor Bachmann, paylaşımında benzin fiyatlarının 3,6 Cent arttığı bildiren bir haberi değerlendirdi. Değerlendirmesinde fiyat artışını iklim için iyi bir haber olarak yorumlayan Bachmann ancak bunun hiç de yeterli olmadığını ileri sürdü.

Benzinin Fiyatının 100 Euro Olması Durumunda Arabasız Yaşama Alışılabilir

Paylaşımında “Sevgili vatandaşlarımız, bir litrenin fiyatı 100 Euro veya daha fazla olduğunda yavaş yavaş arabasız yaşamanın mümkün olup olmadığını düşünmeye başlayacak.” ifadelerini kullanan Bachmann arabaya ihtiyacı olduğunu düşünen insanların sayısının aslında çok az olduğunu ileri sürdü.

İklimin korunması için gereken ödemenin bu şemiler yapılmasının gereğine dikkat çeken profesör Gregor Bachmann zaten fakir durumdaki insanların araba almaya güçlerinin yetmediğini, etkilenen kesiminin alt orta sınıf olacağını söyledi.

Bachmann Benzin fiyatlarının 100 Euro’ya çıkarılması isteğini ise “Halkın daha CO2 dostu ulaşım araçlarına geçişini zorlamak için araba kullanmak acı verici hâle gelmeli.” şeklinde gerekçelendirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş