Gündem

Hollandalı Aşırı Sağcı Wilders İslam’ın Yasaklanması Önerisini Geri Çekti

Hollandalı Aşırı Sağcı ve İslam karşıtı siyasetçi Wilders, koalisyon hükümeti kurma görüşmeleri öncesinde Hollanda'da İslam’ın yasaklanması hakkında verdiği kanun önerisini geri çekti.
08 Ocak 2024
@shutterstock

Hollanda’danın aşırı sağcı ve İslam karşıtı politikaları ile tanınan Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders 22 Kasım öncesinde temsilciler meclisine sunduğu Hollanda’da İslam’ın yasaklanması ve çifte vatandaşlığı bulunanların seçme ve seçilme hakkının iptal edilmesine ilişkin kanun önerilerini geri çekti.

Gert Wilders, kanun önerisini geri çektiğini, yine kendi partisinden olan Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Martin Bosma’ya bir dilekçe ile bildirdi.

Seçimler sonrasında hükümeti kurabilmek için herkesin başbakanı olacağını ileri süren ve İslam karşıtı söylemlerini yumuşatacağını ifade eden Wilders, ilk adım olarak zaten yeterli destek bulamayan önerisini geri çekti.

İslam ve Göçmen Karşıtı Politikalarıyla Öne Çıktı

Siyasal gözlemcileri, 22 Kasım’da Hollanda’da yapılan genel seçimleri birincilikle bitiren aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in kanun önerilerini geri çekmesi, koalisyon görüşmeleri için bazı politikalarından vazgeçebileceğini göstermek olarak değerlendirildi.

Göçme ve İslam karşıtlığı propagandası ile öne çıkan Wilders, verdiği kanun önerilerinde Hollanda’da camilerin kapatılarak Kuran’ın yasaklanmasına dair de öneri sunmuştu. Wilders’in önerileri arasında bazı Müslümanların haklarında yargı kararı olmasa da tutuklanması da yer alıyordu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş