Gündem

Belçika’da Süpürgeliğe Hapsedilen 9 Yaşındaki Çocuk Kurtarıldı

Belçika’da öz annesi ve üvey babası tarafından süpürgeliğe hapsedilen çocuk kurtarıldı. Üvey baba ve anne tutuklandı.
09 Ocak 2024
@shutterstock

Belçika’nın Charleroi kentinin Marcinelle mahallesinde öz annesi ve üvey babası tarafından süpürgeliğe kapatılan 9 yaşındaki çocuk kurtarıldı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, Charleroi’nin Rue du Basson caddesinde bulunan bir evde 9 yaşındaki bir çocuğun süpürgeliğe hapsedildiğini tespit etti. Bunun üzerine eve baskın düzenleyen polis, 2 metre karelik bir alanda ışıksız bir şekilde hapsedilen çocuğu kurtardı.

Charleroi savcılığı, çocuğun özellikle tatil günlerinde 12 saatten fazla bu karanlık alanda hapsedildiğini, çocuğun hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Öz Anne ve Üvey Baba Tutuklandı

Charleroi polisi, çocuğun hapsedildiği eve, dairenin kapısını kırarak girdi. Daha sonra çocuğun sesine göre hapsedildiği yeri bulan polisler çocuğu karanlık süpürgelikten kurtararak hastaneye kaldırdı.

Polis, baskını sonrasında, baskından haberi olmayan anne ve üvey babanın eve gelmesi üzerine her ikisini de göz altına aldı.

Sorgu hakimliği, göz altına alınan anne ve üvey babanın tutuklanmasına karar verdi. Anne ve üvey baba, küçük çocuğu özgürlüğünden yoksun bırakmak, çocuğa saldırmak, insanlık dışı muamele de bulunmak, bakım ve beslenmesini engellemek suçlarından yargılanacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş