Yazarlar

100 Günden Geride Kalanlar Ve İnsanlık Sınavı

100 Günlük İnsanlık Sınavı: Gazze’de okul, hastane, kadın, çocuk demeden yapılan sınır tanımayan yıkımın 100’üncü gününü geride bıraktık.
16 Ocak 2024

Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 24 bine yakın kişi öldürüldü, hayatta kalanlar da en temel insani yaşam şartlarından yoksun bir şekilde soğuk, hastalık, açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.

Güney Afrika, ilk günden beri yapılan ateşkes ve barış çağrılarına kulaklarını tıkamış bir şekilde  yapılan bombardımanlara hukuk alanında bir dur demek adına Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) bir adım attı.  Güney Afrika İsrail’in Gazze’de yaptıklarının soykırım olarak kabul edilmesi için bir dava açtı. Mahkeme tarafları dinledi ve süreç devam ediyor. Bu durum İsrail için de bölgede akan kanı durdurmak için çaba göstermeyen ülkeler için de geri kalan tüm insanlık için de bir sınav mahiyetinde.

Göçmensiz Almanya Mümkün Mü?

Almanya’da kendilerini milliyetçi ve vatansever olarak tanımlayan bir grubun, ki aralarında gittikçe oy oranını artıran aşırı sağcı AfD partisinden de bir çok isim bulunuyor, Potsdam yakınlarında gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıktı. Toplantıda Alman vatandaşı olsalar bile ülkede yaşayan milyonlarca göçmen kökenli insanın sınır dışı edilmesi, hatta ve hatta hepsinin bir Afrika ülkesine sürgüne gönderilmesi için planlar yapılmış. Resmî verilere göre toplam nüfusu 84.6 milyon olan Almanya’da 23.8 milyon göçmen kökenli insan yaşıyor. Bunlardan 12.2 milyonu ise Alman vatandaşı. Gittikce nufusü yaşlanan Avrupa ve Almanya’da genç nüfusa yönelik göç çağrıları yapılırken, ülkenin başbakanı her fırsatta kalifiye iş gücü-göçmen gücüne olan ihtiyacı vurgularken yani kısaca Almanya her yönden göçmenlere muhtaç durumda iken bu planların yapılabiliyor olması endişe verici.

Gündem | 25 Kasım 2023 Hollanda’da Irkçı PEGIDA Lideri Wagensveld’a Kamu Hizmeti Cezası Verildi 25 Kasım 2023

Hollanda’da ise yine “fikir özgürlüğü” kapsamında aşırı sağcı, ırkçı ve İslam düşmanlığıyla tanınan PEDIGA hareketinin liderine Kur’ân-ı Kerîm’i yakma izni verildi. Polis Kur’an’ın yakılmasını protesto için bir araya gelen Müslümanları göz altına alarak, İslam düşmanlarını “korudu”. Kişilerin sınırsız fikir özgürlüğü olamaz birinin fikrinin özgürlüğü diğerinin özgürlüğüne zarar vermeye başladığı anda biter. Bu bakımdan polis korumasında yapılan bu eylemler Avrupa tarihine birer utanç vesikası olarak yazılmaya devam edecektir. Danimarka’nın bu konuda attığı adımlar Avrupa’ya örneklik teşkil etmelidir.

Aralık Umresi çoğunluğu genç olmak üzere on bine yakın umreci ile başarıyla tamamlandı. Tüm umrecilerin umresi mebrur olsun, Allah gençlerimizin Kâbe sevgisini daim eylesin. Özel bir zaman dilimi olan üç aylara da girdik, bu dönemde ibadetlerimize daha sıkı sarılalım, yine bu dönemde başlayan İnfak Kampanyası’na da katkıda bulunarak sadakai cariylerimizi biriktirelim inşallah.

 

 

Pin It on Pinterest

Paylaş