Gündem

Almanya’da “Demokrasiye Evet, Nazilere Hayır” Diyen Süpermarkete Boykot Tehditi

Almanya’da bazı bölgelerdeki EDEKA süpermarket zincirlerini işleten Simmel grubu, marketin tanıtım broşüründe “Demokrasiye Taraf, Nazilere Karşı” iadelerini kullandığı için boykot çağrısına muhatap oldu.
03 Şubat 2024

Almanya’daki EDEKA süpermarket zincirlerinin bazı bölgelerde işletmesini yapan SIMMEL grubu, marketin tanıtım broşüründe yer verdiği “Demokrasiye Taraf, Nazilere Karşı” (Für Demokratie Gegen Nazis) kampanyası dolayısıyla özür dilemek zorunda kaldı.

Aşırı sağcı ve göçmen politikaları ile bilinen Almanya için Alternatif Partisi (AfD) üyelerinin yoğun protestosu ile karşılaşan SIMMEL grubun başkanı Peter Simmel, ilk yaptığı açıklamayı da değiştirdi.

“Nazi Tabirim İçin Özür Dilerim”

Peter Simmel ilk açıklamasında “Naziler” tabirimin mevcut hükümetimizle aynı fikirde olmayan kişilere yönelik olduğu için üzgünüm. Bu sebeple kimseye Nazi denilemez. Ayrıca ben de mevcut hükümetimizle aynı fikirde değilim ve liberal demokrasimizi güçlendirecek yeni seçimler yapılmasını umuyorum. Bazı insanlar bu ifadeden rahatsız oldu, bunun için özür dilerim.” ifadelerini kullandı. Daha sonra yeni bir açıklama yapan Simmel, işlettiği marketlerin boykot tehditi ile karşı karşıya olduğunu ancak, ülkenin iyi yönetilmediğini ve siyasetçilerin halkı dinlemediğini yazdı.

Açıklamasının sonunda ise “Demokrasiye Taraf, Nazilere Karşı” tanımlamasını hâlâ savunduğunu bildiren Peter Simmel, kendisine göre Nazi’nin ne olduğunu şu şekilde açıkladı: “Bana göre Nazi, Hitler’in Nazi rejiminin ağır suçlularıdır. Hitler dönemindeki gibi bir diktatörlük isteyen insanlar da Nazi’dir.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş