Toplum

Hoca Hanımlar İleri Eğitim Mezunları Sertifikalarını Aldı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı bünyesinde hizmet sunan hoca hanımlar Genel Merkez’de bir araya geldi. Programda Hoca Hanımlar İleri Eğitim mezunlarına sertifikaları da takdim edildi.
09 Şubat 2024
@camiahaber

IGMG Kadınlar Teşkilatı (KT) Hoca Hanımlar Toplantısı ve Hoca Hanımlar İleri Eğitimi Mezuniyet programı 3 Şubat Cumartesi günü Genel Merkez’de yapıldı. Program Kadınlar Teşkilatı Genel Merkez ve bölge hatibeleri ve 2023 yılında Hoca Hanımlar İleri Eğitim seminerlerine katılarak sertifika almaya hak kazanmış 9 bölgeden 103 hoca hanımın katılmıyla gerçekleştirildi.

Programda hoca hanımlara IGMG’nin aktüel çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca irşad ve din istişare kurulu çalışmalarında izlenen yöntemler anlatıldı.

IGMG KT Başkanı Handan Yazıcı, konuşmasının başında üç aylara değindi. Yazıcı “Rabbim üç ayların içinde rahmet yağmurunda bizleri de o rahmet yağmurunun altında günahlardan arındırsın. Allah’ım recep ve şabanı bize mübarek kıl, ramazan ayına da her birimizi ulaştır.” diye dua ettikten sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Allah tarafından seçilmiş hatibeler topluluğu karşımda duruyor. Rabbim bu yoldan ayırmasın, daim kılsın. Kıyamet gününe kadar ümmetinin arasında hakkı tutup destekleyenler her zaman var olacaktır. Hakkı tutmak, Hak’tan yana olmak demektir. Haksızlığın karşısında durabilmektir…Bugün Genel Merkezimizde tekrar burada niyet bahçemizi tazeleyeceğiz. Sadece Rabbimizin rızası için hizmet edeceğiz. Niyete salih amelle süsleyeceğiz, salih amelin ön şartı sağlam bir imandır. Doğru zamanda doğru işi ortaya koymak da salih ameldir.” Yazıcı “Allah büyük sevda sahiplerini seçer ve onları yolunda hizmetkâr kılar.” diyerek yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Hoca Hanımlar Eğitim

IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç @camiahaber

Hoca Hanımlar Eğitim

Prof. Dr. Soner Duman   @camiahaber

 

 

 

 

“VASAT ÜZERİNE OLUP KONUŞMAK, KONUŞMA ADABINDANDIR”

Programa katılan Sakarya Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Duman “Günümüzde Hoca Hanımların Vazifeleri”ne değinerek hoca hanımların görevleri ifasında izlemeleri gereken usül ve metotları hatırlattı, konuşmanın adabından bahsetti. İyi bir davetçide bulunması gereken üç özelliği ihlas, ilim ve temsil olarak sıralayan Duman sözlerine özetle şu şekilde devam etti: “Muhatabın durumuna göre konuşmak önemlidir. Düğünde daha heyecanlı, cenazede daha durgun konuşmak önemlidir. Konuşurken muhatabın ilgisini çekmek, muhatabın anlayacağı dilde konuşmak, konuyu bir bütünlük içinde anlatmak konuşma adabındandır. Ayrıca konuşma esnasında Kur’ân-ı Kerîm’den, Hz. Peygamber ve sahabeden örnekler verip vasat üzerine yani orta yolu bularak anlatmak konuşmayı zenginleştirir.” dedi.

“BİZ BU DERDİ SEVEREK TAŞIYORUZ”

IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç “IGMG’de Hatibe olmak” konulu konuşmasında her bilgi ve ünvanın yeni bir sorumluluk getirdiğini hatırlattı. “Her birimiz bir teklifin muhatabıyız. Herşey bilgiyle, marifetle başladı.” diyen Yalınkılıç “Biz bir toplum içerisinde yaşıyoruz. Bizim onlara söyleyeceğimiz bir sözümüz var. Onlara aktaracağımız bir mesajımız var. Onlarla paylaşacağımız değerlerimiz var. Bunu yapmak sorumluluğumuzdur. Biz bu derdi severek taşıyoruz.” dedi.

Hoca Hanımlar Eğitim

İGMG KT İrşad Başkanı Nermin Yalınkılıç @camiahaber

Hoca Hanımlar Eğitim

@camiahaber

“HATİBELER TEŞKİLATIN DIŞARI AÇILAN PENCERESİDİR”

İrşad çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan KT İrşad Başkanı Nermin Yalınkılıç  “Hatibelerimiz bulundukları bölgelerde cemaat tarafından ilk muhatap alınan kişilerdir.” dediği konuşmasında Hatibelerin teşkilatın dışarı açılan penceresi olduklarını vurguladı. Bu nedenle görevlerinin ve sorumluluklarının ağır olduğunu hatırlattı.

“EĞİTİMLE HAYIRLI NESİLLER YETİŞECEK”

IGMG bünyesinde hizmet veren hoca hanımların donanımlarının artırılması amacıyla; belirli aralıklarla İslami ilimler alanı başta olmak üzere, meslek dersleri, iletişim, sosyoloji, psikoloji ve hitabet dersleri konularının ele alındığı Hoca Hanımlar İleri Eğitim seminerlerine katılan 9 bölgeden 103 hoca hanıma sertifikalarını KT Eğitim Başkanı Elif Köse takdim etti. Köse, “Toplumun yarısını oluşturan ve diğer yarısını yetiştiren kadınların yani bir toplumun maddi ve manevi mimarları sayılan annelerin eğitimsiz kalması gelecek nesillerin bilinçli yetişmesi açısından bir eksikliktir. Aldığınız bu eğitimle ulaşacağınız kitleler hayırlı nesilleri yetiştirecektir.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş