Gündem

Evlilik Yüzükleri 3 Milyon Euro’luk Kara Para Aklama Soruşturmasının Seyrini Değiştirdi

Almanya’da iki kişinin evlilik yüzükleri, Türkiye'ye götürülürken yakalanan 3 milyon Euro’luk para soruşturmasının yönünü değiştirdi.
09 Şubat 2024
@polizeiNB

Almanya’nın Bavyera eyaletinde geçen Kasım ayında bir araçta bulunan yaklaşık 3 milyon Euro ile ilgili soruşturmanın yönü değişti. Soruşturmanın yönünü araçtaki paraların arasında bulunan evlilik yüzükleri değiştirdi.

Heike ve Gert isimlerinin kazındığı ve aynı tarihi gösteren iki yüzüğün sahibini arayan polis, yüzüklerin sahibini buludu. Polis, şimdi araçta bulunan paralarla altınların kaynağını arıyor.

500 Bin Euro ve 50 Kilo Altın Yakalanmıştı

Bavyera eyaletine bağlı Nidernbayern bölge emniyet müdürlüğü ekipleri, Kasım ayında bölgedeki A3 otoyolu üzerindeki bir parkta yaptıkları kontrollerde bir araçta 500 bin Euro ile 50 kilo külçe altın yakalanmıştı. Araç sürücüsü bir erkekle yanındaki bir kadın soruşturma amacıyla göz altına alınmış, Türkiye’ye gittiklerini söyleyen sanıklar paralarla altınların kaynağına dair ikna edici bir açıklama yapamamıştı.

Evlilik Yüzükleri Soruşturmanın Yönünü Değiştirdi

Bunun üzerine soruşturmayı kara para aklama yönünde araştıran polis, toplam değeri 3 milyon Euro’yu geçen paranın kaynağını araştırırken, paralarla birlikte bir çift evlilik yüzüğü de buldu.

Polis kaynağı belli olmayan paralarla altınların kara para aklamada kullanıldığını tahmin ederken, şimdi yüzüklerin sahiplerinin olayla ilgisini soruşturmaya başladı. Polis yüzüklerin sahiplerinin para ve altının kaynağını bilip bilmediklerini araştırarak soruşturmayı genişletti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş