Toplum

Almanya’da Dar Gelirli Ailelere Tatil Müjdesi: Devlet Karşılayacak!

Almanya'da devletten dar gelirli ailelere tatil müjdesi geldi. Belli kriterler yerine getirildiğinde, söz konusu ailelerin 7 günlük tatil masrafları karşılanacak.
16 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (Alm. NRW) eyaletinde çocuklu ve dar gelirli olan ailelere devletten tatil müjdesi geldi. Söz konusu ailelerin azami 7 günlük tatilleri devlet tarafından “Aile Zamanı NRW” adlı uygulama, belirli konaklama yerlerinde geçerli olacak.

“Hedefimiz Tatil yapamayan ailelere destek olmak”

Eyalet hükümeti, yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamayla beraber, normal şartlarda tatil yapma imkanı olmayan aileleri desteklemek istediklerini belirtti. Buna göre uygulamanın özellikle çocuğunu tek başına yetiştiren anne veya babaya ve dar gelirli çocuklu ailelere yönelik olduğu belirtildi.

İki çocuklu ailede sınır 6 bin 392 euro

Örnek olarak iki çocuklu bir aile için bu sınır aylık brüt 6 bin 392 Euro olarak belirlendi. Uygulamadan faydalanabilecekler arasında ayrıca gelirinden bağımsız olarak, bakıma muhtaç çocukları olan veya en az bir engelli aile üyesine sahip olan aileler yer alıyor.

3-7 gün arasında karşılanıyor

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, üç ila yedi gün arasında ailelerin tam pansiyon tatillerini karşılayacak. Her aile, yetişkin başına 50 Euro ve çocuk başına 25 Euro ödeme payını üstlenmek zorunda. Belirli bir gelir sınırının altında olanlar bu paydan da muaf tutuluyor. Ayrıca, tatilde oluşacak ek maliyetler de aileler tarafından karşılanıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş