Gündem

Kemal Ergün: “Adalet ve Barışı Sağlayan Kararlar Alınmasını Niyaz Ediyorum”

BM Genel Kurulunu ziyaret eden IGM Genel Başkanı Kemal Ergün, 5 ülkenin veto hakkına sahip olması dolayısıyla adaletin ve barışın da sağlanamamasını eleştirdi.
02 Mart 2024

Amerika Birleşik Devletleri ziyareti kapsamında New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulunu ziyaret eden İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Birleşmiş Milletler’in dünyadaki savaş ve işgalleri durduramamasını eleştirdi.

“Özellikle Gazze soy kırımında da gördük ki, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu savaş ve işgalleri önleyememiştir.” diyen Kemal Ergün BM’de 5 ülkenin veto hakkına sahip olması dolayısıyla adaletin ve barışın da sağlanamadığını bildirdi.

5 ülkenin Veto Hakkına Sahip Olmazı İnsanlık Adına Hazin bir Tablodur

“Burada dünyanın 196 ülkesi üye. Ama sadece 5 ülkeden birisi veto hakkını kullandığında hiçbir karar alınamıyor.” şikayetinde bulunan IGMG Genel Başkanı Ergün, “Bu insanlık adına hazin bir tablodur.” dedi.

Yaşanabilir bir dünyanın inşası için Allah’ın gayret vermesi duasında da bulunan Ergün, “Rabimden niyazım şudur ki, hukukun üstün ve adaletin olduğu, barışın sağlanacağı güzel kararların alınabileceği bir sistem niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

T.C. New York Başkonsolosu Reyhan Öztürk’ü ziyaret

T.C. New York Başkonsolosluğunu Ziyaret

IGMG Genel Başkanı, New York ziyareti kapsamında, New York’da bulunan T. C. Başkonsolosluğunu da ziyaret etti.

Ziyarette T. C. New York Başkonsolosu Reyhan Özgür IGMG’nin Washington’da açılışını yapacağı camii için tebriklerini iletti. Kemal Ergün de nazik misafirperverliği için Başkonsolos Reyhan Özgür’e teşekkür etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş